Terechte overwinning FC RDC JO19-1 uit bij Epe

Na een aantal weken van trainen en 2 oefenwedstrijden spelen ging zaterdag 2 februari de tweede seizoenshelft van start. Ik was erg benieuwd wat voor wedstrijd dit zou worden, hoe wij ervoor stonden, zeker ook omdat de komende maanden de nadruk meer komt te liggen op het verdedigen. De manier van verdedigen in het 1-1 duel, het weten wanneer voor je te houden, het niet zomaar gemakkelijk laten uitspelen, het reageren op de 2e bal in de 16.

De beginfase was goed, je zag dat wij aan de bal beter waren dan onze tegenstander. Het gevaar loert natuurlijk altijd wanneer een bal zomaar naar voren wordt geschoten, maar vereiste is dat alle 3 middenvelders terugsluiten waardoor de linies constant bij elkaar spelen. De 0-1 viel na een directe vrije trap van Martijn. De bal draaide mooi weg van de keeper. Vrij vroeg in de wedstrijd viel Quinn geblesseerd uit en even was het een periode onzorgvuldig enĀ  veel balverlies. Epe scoorde in die periode uit een vrije trap vanaf de zijkant die langs alles en iedereen ging de 1-1. Kort daarna kwam een speler van Epe vanaf links door en gaf de bal breed net buiten de 5 meter waar de spits van Epe vrij kon inschieten, 2-1 Het duurde niet lang of wij scoorden de gelijkmaker, we kwamen weer wat meer in de wedstrijd. Jesse kwam aan de bal en schoot de bal uit de draai vanaf de 16 langs de keeper, 2-2

In de rust het elftal wat omgezet door de blessure van Quinn en aangegeven wat zorgvuldiger te zijn met de inpassing ondanks het wat hobbelige veld, vanuit je positie spelen, maar vooral met elkaar de strijd aan te gaan en dat hebben we gedaan. Het werd af en toe wat vervelend maar dat kwam meer door het gedrag van Epe. Compliment aan ons team door daar niet op te reageren. Het gevaar van Epe kwam met name door een aantal corners en hoge voorzetten vanaf de zijkant en wat mij opviel was dat er luchtduels werden gewonnen. Op een gegeven moment hoeft het niet meer mooi op het zware veld en hanteerden wij wat eerder de lange bal. Jonathan plukte de bal uit de lucht en maakte daarna het karwei heel mooi af, 2-4 Maar het mooiste moment van de wedstrijd was voor Martijn. Je kunt het bijna niet uitleggen, zoiets moet je gezien en gehoord hebben. Vrije trap vanaf 25 meter, veel snelheid aan de bal, in de kruising tegen die staander waar het net omheen zit. Al met al een verdiende overwinning. Komende zaterdag spelen wij de thuiswedstrijd tegen SV Raalte.

Rob Wesselink, trainer JO19