Een nieuw begin.

Na de opluchting dat de najaarscompetitie was beëindigd kwamen de bange voorgevoelens bovendrijven over de voorjaarscompetitie: moet ik er (toch nog) zoveel maken? De tijd zal het leren, de missers zullen blijven , de mooie caramboles komen misschien wat minder gemakkelijk, gemaakte fouten krijgen hun eigen naam (een Tjarkootje, een Japie en een Japie super), kortom we gaan het zien! Japie super? Ja, je maakt een ketser en legt dan doodleuk aan voor een vervolg. Dat overkomt alleen de besten! Heel voorzichtig was er vorige week één partijtje voor het voorjaar gespeeld en vanavond kwamen er nog twee bij. Geen reden dus om een klassementje te laten zien. Wel werden er zes partijen voor de beker gespeeld. Verrassingen? Ach, bij verlies zeg je gewoon dat de competitie voorrang heeft en bij winst ga je natuurlijk voor de beker.
Enige cijfertjes over de najaarscompetitie: er zijn 153 wedstrijden gespeeld. Om tot een eindstand te komen waren er ca 8710 caramboles en ca 8360 beurten nodig. U vraagt zich natuurlijk af hoe vaak er in een partij een carambole gemist wordt: makkelijk, ongeveer gelijk aan het aantal beurten. Maar de vraag hoe vaak wordt er een poedel gemaakt is wat moelijker te beantwoorden. Hoe groot is de kans dat de speler die aan de beurt is een carambole maakt : 50% (ja, je maakt hem of niet!).Maar zijn er spelers die vaker als gemiddeld een poedel maken? De meeste spelers hebben een kans tussen 45 en zo’n 60% om een poedel te maken (als gezegd); maar er zijn er die 30% kans of ca 70% kans maken. Als je dan gaat bereken in hoeveel beurten zonder poedels zijn caramboles heeft gemaakt, dan blijken de moyennes van iedereen plotseling best goed (is betrekkelijk natuurlijk) te zijn. Ook dit zal wel weer stof tot discussie geven….

UITSLAGEN BEKERCOMPETITIE :

Wie tegen wie Caramboles Beurten h.s. Uitslag
Jan de Wilde Roel van de Worp 23 36 32 3 5 0 2
Erik Woerts Edwin ten Wolde 27 29 27 7 7 0 2
Kees van Tuuren Joan de Weerd 20 14 30 4 2 2 0
Tjarko Hoven Hans Peet 18 32 18 6 7 2 0
Jaap van den Bergh Erik Woerts 27 27 38 5 4 2 0
Tjarko Hoven Kees van Tuuren 12 20 24 2 3 0 2

UITSLAGEN VOORJAARSCOMPETITIE :

 

Wie tegen wie Caramboles Beurten h.s. Uitslag
Marcel Tode Jan Henk Stegeman 18 23 28 5 3 0 2
Jan Vette Hennie Lipholt 68 10 30 9 4 2 0
Marcel Tode Marten Ledeboer 20 30 28 3 6 0 2