Onnodig verlies FC RDC JO19-1

Zo af en toe heb je van die wedstrijden waar je duidelijk het verschil ziet tussen een ploeg die wil voetballen en via combinatievoetbal kansen creëert en een ploeg die veelal de lange bal hanteert en maar hoopt dat die een keer goed valt. Zo ook afgelopen zaterdag tegen SV Raalte. Waar wij zeker in de 2e helft afstand hadden moeten nemen van SV Raalte kregen we uiteindelijk te weinig en verloren met 2-3

In de 1e helft zag je duidelijk het verschil. RDC combinerend via de vaak vrijstaande middenvelders Manuhutu en Savelkoel en SV Raalte via de counter, lange bal via de zijkanten, proberen gevaarlijk te worden. De 0-1 was echt een voorbeeld van niet opletten in de omschakeling. Via de lange bal op de linkerflank kwam de strakke voorzet die heel simpel kon worden binnen getikt. Er was aan de bal niet veel aan te merken op het vertoonde spel al leidde het niet echt tot uitgespeelde kansen. Wel 2 keer dat Westerweel zich goed vrijspeelde maar zijn schoten mistte de juiste precisie. Ook het vastzetten op de helft tegenstander, zoals afgesproken, liep goed. De 0-2 kwam ook uit de lucht vallen. Dit soort goals krijgen wij meer tegen, zo’n niet bewust gespeelde bal die net achter de verdediging valt, twijfel, niet resoluut ingrijpen en uiteindelijk doet niemand iets en toch verdwijnt de bal, vaak tergend langzaam, over de doellijn. Heel frustrerend omdat je ten eerste jezelf niet beloond en ten tweede je wederom niet de nul kan houden en een achterstand moet goedmaken.

De verdiende aansluitingstreffer kwam vlak voor rust. De scheidsrechter gaf de penalty naar mijn mening wat gemakkelijk maar bleek achteraf wel terecht. Westerweel wist wel raad met dit buitenkansje, 1-2  In de rust aangegeven op dezelfde manier te blijven spelen en ik vond het combinatiespel net zoals in de 1e helft goed. Ook via de zijkanten werd er goed gespeeld. De verdiende 2-2 kwam door goed doorzetten van Westerweel en via via verdween de bal over de doellijn. De keeper van Raalte ranselde daarna met kunst en vliegwerk schoten van afstand uit de goal. Westerweel daarentegen had zijn goede optreden kunnen belonen met nog meer treffers, maar oog in oog met de keeper wist hij het net niet te vinden.

De 2e helft hadden we tot aan de 2-3 volledig onder controle met name door het vele werk en goede spel van Rostang, Savelkoel en Manuhutu. De derde tegentreffer werd ingeleid door wederom niet goed ingrijpen achterin. Onnodige vrije trap tegen, op 25 meter, recht voor de goal. De uitleg van Kelly was dat de bal al werd genomen op het moment dat hij nog met de muur bezig was. Mede door het gladde kunstgras viel de bal via zijn hand tegen het rechter zijnet, 2-3

Hele zure nederlaag omdat we tegen deze tegenstander nog wat recht te zetten hadden. De wedstrijd tegen SV Raalte voor de winterstop verloren we op precies dezelfde wijze. De komende 2 weken is er geen wedstrijd en kunnen Kai, Danny en Quinn weer volledig aansluiten. Pascal gaat komende week door de MRI scan om duidelijkheid te krijgen over zijn knieblessure. Deze zaterdag werden wij geholpen door Yde Klopman en Lars Vinke van de JO17. Na hun eigen gespeelde wedstrijd in Zwolle kwamen ze zo snel mogelijk naar RDC. Grote klasse!

Rob Wesselink, trainer JO19