JO17-2 thuis onderuit

Zaterdag 8 februari stond de wedstrijd tegen SV Twello JO17-2 op het programma. Op voorhand een zware tegenstander voor ons, toch was het een mooie uitdaging voor ons. De kampioen van de eerste seizoenshelft, bleef wonderwel door de KNVB gewoon in de vierde klasse spelen, ondanks het grote enorme krachtsverschil met zijn overige tegenstanders.

Welnu, we waren gewaarschuwd vooraf, we konden onze borst natmaken en proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Hoe zou JO17-2 bestand zijn tegen een op papier sterke tegenstander. In het doel van ons stond vandaag Bryan de Lange uit JO15-2. Hij kwam ons team uit de brand helpen door de absentie van onze doelman Kay door een blessure.

De eerste helft speelden we compact, gaven we weinig kansen weg. We probeerden zolang mogelijk de nul te houden om zo het goed combinerende Twello te ontmoedigen en te ontregelen. Deze tactiek werkte prima de eerste 25 minuten. Het was echter voetballend gezien een ongelijke strijd. We creëerden zelf ondertussen heel brutaal drie enorme kansen, met verzorgd aanvalsspel bij elkaar die een beter lot hadden verdiend. Zo schoot Edward in kansrijke positie de bal hard en rakelings naast. Jaïr voetbalde zich aan de linkerkant knap langs een paar tegenstanders vrij en knalde vervolgens de bal keihard tegen de lat, buiten bereik van de keeper. Ook Giel kreeg aan de rechterkant nog een grote kans om te scoren, zijn schot belandde in het zijnet. We gaven door persoonlijke fouten van ons zomaar drie doelpunten weg waardoor we geflatteerd met 0-3 de rust in gingen. Sterkere tegenstanders weten wel raad met dit soort buitenkansjes.

In de tweede helft probeerden we opnieuw met man en macht Twello zo ver mogelijk van het doel te houden. We wisten het spel van de tegenstander aanvankelijk opnieuw goed te ontregelen. Via twee prachtige aanvallen kon Twello tóch uitlopen naar 0-5. De ruimtes werden groter waardoor we moeilijker onder de druk vandaan konden komen. Toch kreeg JO17-2 in het laatste kwartier nóg drie niet te missen kansen om de score wat draaglijker te maken. Edward, Giel en Brendon hadden enorm veel pech in de afronding. Twello sloeg via de counter nog één keer genadeloos toe door gestuntel in onze verdediging vakkundig af te straffen. JO17-2 rechtte z’n rug nog één keer en maakte alsnog een welverdiend doelpunt om zo alsnog de eer te kunnen redden. Het doelpunt kwam op naam van Balthazar. Bijzonder, ook bij een ruime achterstand, de wil en kracht opbrengen om toch met elkaar een doelpunt te willen maken.

Al met al een verdiende maar leerzame nederlaag voor ons tegen een voetballend beter Twello. Complimenten na afloop van de technische staf van Twello aan ons adres. Zelf slechts één doelpunt gescoord, échter een 4-6 uitslag had de kansenverhouding beter recht gedaan. Ondanks deze nederlaag mogen we allemaal trots zijn, we hebben gestreden mét en voor elkaar, het was vandaag helaas niet genoeg.

Bryan de Lange heeft vandaag, zowel in de eerste alsook in de tweede helft een aantal goede reddingen verricht in het doel van ons. Hij kan terugkijken op een prima debuut.

Volgende week spelen wij wederom een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit Twello, Voorwaarts komt dan op bezoek. We hopen ons dan te kunnen revancheren om zo de drie punten thuis te kunnen behouden.

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2