Tegenslag voor JO13-1

Zaterdag 8 februari, Groen Wit `62 JO13-1 – FC RDC JO13-1  uitslag 9-1

Het zit de JO13-1 wat tegen zo aan het begin van de 2e helft van het seizoen. Wasim besluit om te stoppen met voetballen bij FC RDC. Wij wensen hem veel succes bij het vinden van een juiste beslissing voor zijn voetbal carriere. Jorrit is nog geblesseerd, Lukas is ziek en er is een speler voor 2 wedstrijden geschorst. Enhao mag nog geen volledige wedstrijden spelen vanwege zijn knie dus het was voor deze zaterdag even passen en meten om er een compleet team te hebben staan. Melvin uit de JO15-2 was bereidt om een wedstrijd in te vallen.

Een sportief begin van de wedstijd.

 

Daarna zwengelt Jordi die de taak op zich nam de jel aan en met volle moed starten ze de wedstrijd.

Groen Wit zit er vanaf het begin meteen bovenop. de druk ligt hoog en de eerste kans is dan ook voor Groen Wit. Max laat zich goed horen en de 1-0 wordt dan ook voorkomen.  Max schiet de bal uit vanuit het middenveld via Willmar wordt Kim bereikt die een mooie combi aangaat met Joerdi. Jordi breekt uit maar loopt tegen het blok van de keeper op. De aanval gaat over en weer. Maar het is uiteindelijk Groen Wit die de eerste treffer binnen weet te schieten na 15 minuten. De opbouw van achteren uit gaat niet goed en daar weet GroenWit van te profiteren.

FC RDC weet zich te herpakken en binnen 3 minuten volgen er 2 corners achter elkaar zich op. Eerst vanaf de linkerkant genomen door Kim die hem gevaarlijk voor weet te brengen en weer tot een hoekschop wordt gebracht. Willmar neemt hem vanaf de andere kant en dan is het Enhao die de 1-1 weet binnen te koppen. Echter is de euforie van zeer korte duur. De snelle spits van GroenWit breekt uit en is niet meer bij te houden. De 2-1 ligt er binnen 2 minuten alweer in. RDC probeert het nog en het is Jordi die met zijn lange benen wordt weggestuurd door Enhao. Jordi die wat meer in zichzelf moet geloven speelt de bal verzuimd het om het zelf af te maken en weet zijn teamgenoot niet te bereiken. Groen Wit neemt het over en overdondert RDC. De snelle spits weet zich wederom goed vrij te lopen en de 3-1 zit erin.

FC RDC probeert nog aan te zetten maar de opbouw is te traag en de spelers lijken minder alert en daar weet GroenWit van te profiteren en de tegengoals volgen elkaar al snel op. In de overige 20 minuten van de eerste helft moest RDC vechten tegen zichzelf en dat resulteerde in een ruststand van 8-1. De schone taak voor de trainers om de koppies van een iedere weer omhoog te krijgen en hun weer te laten geloven in zichzelf.

Na de rust is het goed te zien dat de peptalk van de trainers geholpen heeft. De bananen en dextro doen hun werk en de spelers geloven er weer in. Er werd veel meer aanvallend gestreden en de duels werden ook gewonnen. Er zat weer wat vuur in. Er kwamen meerdere aanvallen van de kant van RDC maar GroenWit stond ook goed te verdedigen. Het zat er niet in om te scoren.

Enhao weet de 9-1 te voorkomen door de bal van de doellijn te halen. Er vindt weer een opbouw plaats vanaf de kant van RDC. Er kan aangevallen worden en via de rechterkant geeft Willmar de bal voor en Jill weet goed voor haar mannetje tekomen en de bal wordt met haar zijde in de goal gelegd. Echter ziet de scheidsrechter het van achteruit anders en keurt de goal af vanwege hands. Dit was echter niet zo en het was ze zo gegund om een doelpuntje te pakken.

GroenWit weet dan uiteindelijk in de tweede helft het enige doelpunt te scoren wat de eindstand op 9-1 brengt. Het is jammer om te zien dat de JO13-1 het zichzelf in de eerste helft zo moeilijk heeft gemaakt. In de 2e helft hebben ze laten zien dat er gecombineerd kan worden met met aavallend voetbal. Hopelijk herpakken zij zich en zijn de zieken en geblesseerden weer snel terug!