Jeugdspelers trainen mee met hogere leeftijdsgroepen

Binnen FC RDC is het een doelstelling om ieder lid op zijn of haar niveau te kunnen laten sporten. Voor de meer talentvolle en ambitieuze spelers bieden we sinds dit seizoen de mogelijkheid om vanaf februari mee te trainen met een hoger selectieteam. Het is voor spelers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging door middel van een training met meer weerstand. Door mee te trainen in een hoger team kan de individuele ontwikkeling van deze speler een nieuwe impuls krijgen. Er kan dan tevens een indruk verkregen worden over de ontwikkeling van de speler, als informatie ten behoeve van de indeling van deze speler voor het volgende seizoen.

De warming up van het eerste inclusief Jesse Westerweel, Vincent Kappert en Daniel Savelkoel van de jo19.

Het meetrainen met een hoger team kan bijdragen aan de individuele ontwikkeling van deze speler. Daarbij kan deze ontwikkeling ook weer ten goede komen aan het team waar hij/zij normaliter speelt. Immers, door deze verdere ontwikkeling gaat de kwaliteit van de speler omhoog, dit resulteert daardoor weer in meer weerstand aan de spelers van zijn eigen team en in een mogelijke meerwaarde in het eigen team tijdens wedstrijden hiervan. Dit meetrainen geldt voor de spelers van de JO13 t/m JO19.
Een belangrijke voorwaarde voor het succes hiervan is de bereidheid van de betrokken trainers hieraan mee te werken. De trainers dienen hierbij het belang van de ontwikkeling van de individuele speler voorop te stellen.

Een grote afsluitende partij bij het eerste. Inclusief Jesse Westerweel, Vincent Kappert en Daniel Savelkoel van de jo19

De Hoofd Opleidingen en de TC Selectie gaan in overleg met de betreffende selectietrainers en stellen zo een lijst op van wie in aanmerking komt voor een dergelijke ‘stageplaats’. Over het algemeen vinden deze trainingen plaats bij de eerste training (van de twee) in de week en is het een vervangende training voor de speler. Zo traint hij dus ‘gewoon’ twee keer in de week.

Het winnende team van de partij bij de training van het eerste. Inclusief Vincent Kappert en Jesse Westerweel van de jo19.