JO17-2 wint thriller

Zaterdag 15 februari speelden wij met FC RDC JO17-2 een thuiswedstrijd tegen Voorwaarts JO17-3 uit Twello. Een mooi affiche, Voorwaarts dat altijd prima teams op de been brengt, aanvallend voetbal speelt en meestal ook de bovenliggende partij is, tegemoet kunnen treden met onze strijdlustige speelwijze. Vandaag ontbrak Brendon door vakantie, Colin speelde na een week ziek te zijn geweest de tweede helft.

De eerste helft domineerden wij de wedstrijd met verzorgd en aanvallend voetbal. De twee backs, Leon en Tygo hadden beiden een aanvallende opkomende rol, zij konden inschuiven en aansluiten wanneer Jaïr op linksmidden of Jari op rechtsmidden goed naar voren voetbalden. De eerste 25 minuten kwamen we verdedigend niet in de problemen door goed werk van het centrale verdedigingsduo Bram en Balthazar en de eerder genoemde backs. Ook Sem speelde een prima partij als verdedigende middenvelder. Hij liep de de gaten dicht die ontstonden wanneer we eens teveel ruimte weggaven aan de tegenstander.

Uit een mooie aanval was het Casper die een assist gaf op Giel. Hij nam de bal goed aan en schoot de bal snoeihard langs de verbouwereerde keeper van Voorwaarts, 1-0. We voetbalden in deze fase alleraardigst en gaven Voorwaarts weinig ruimte om te voetballen. Jari gaf nog een assist op Jaïr, die maar net voorlangs schoot. Edward kreeg ook nog een aardige kans, echter de keeper van Voorwaarts kon nog net redding brengen. Het laatste kwartier nam JO17-2 wat gas terug en liet zo de tegenstander onbewust dichter bij het eigen doel komen. Dit resulteerde in wat kleine kansen, echter Kay kwam niet echt in de problemen.

In de tweede helft, twee wissels, Haris erin voor Casper als linksbuiten en Colin kwam nu als rechtsback te spelen, waardoor Tygo de plaats innam van Giel als rechtsbuiten. In de rust werd er op gehamerd dat ons nog een pittige tweede helft zou wachten. We moesten geconcentreerd blijven voetballen, de bal moest hard en laag worden in- en rondgespeeld om zodoende druk te kunnen houden op het doel van Voorwaarts. Dat ging 20 minuten uitstekend. Het balkon van de hoofdtribune was inmiddels rijkelijk volgestroomd met spelers en toeschouwers die een kijkje kwamen nemen. We verdienden met goed doorzetten van Jaïr een corner. Laatste man Balthazar werd naar voren gestuurd als extra wapen voorin. Hij zorgt daarmee voor onrust in het doelgebied van de tegenstander en is met zijn hoofd gevaarlijk voor het doel. Uit een goed genomen corner slingerde Tygo de bal prachtig de zestien in. Balthazar torende hoog boven de verdediging van Voorwaarts uit en kopte de bal vervolgens hard en onhoudbaar tegen de touwen, 2-0. Leuk dat hier afgelopen woensdag extra op getraind is en dat het nu in de wedstrijd ook in een doelpunt resulteerde. JO17-2 bleef goed doorvoetballen, voor zover was er voor ons op het oog helemaal niets aan de hand.

Door een onachtzaamheid in onze verdediging werd het plotseling 2-1. We verzuimden de bal achterin weg te knallen, waardoor we Voorwaarts onbedoeld en geheel onnodig terug brachten in de wedstrijd. Door deze tegenslag waren we even van slag. Voorwaarts rook bloed, deed er een schepje bovenop. De toeschouwers zagen nu dat JO17-2 opeens teveel ruimte weggaf waardoor de tegenstander steeds dichter bij ons doel kwam. Twee keer was Voorwaarts heel dichtbij de gelijkmaker, maar stond keeper Kay z’n mannetje met snelle goede reddingen op de lijn.

JO17-2 verdedigde met man en macht, het team piepte en kraakte maar hield stand met kunst en vliegwerk. Wat een thriller, een waar spektakelstuk. Voorwaarts kwam nog één keer zeer gevaarlijk doorzetten aan de linkerkant. Jari voorkwam op het nippertje met een “professionele” overtreding een doorbraak van Voorwaarts één op één met onze keeper. De vrije trap werd ruim overgeschoten. JO17-2 probeerde via counters en ontstane ruimtes nog gevaarlijk te worden voor het doel van Voorwaarts, tot grote kansen leidde dit niet. In blessuretijd kreeg Voorwaarts nog één corner. Heel JO17-2 verzamelde zich met man en macht in de zestien om het naderende gevaar te kunnen beteugelen. De corner werd afgeslagen en de bal werd vervolgens hard over de zijlijn geschoten. De overwinning was een feit! Complimenten voor ons gehele team, maar ook voor de tegenstander. Het was voor de neutrale kijker maar ook voor ouders en andere belangstellenden een geweldige spannende pot voetbal. De eerste verdiende maar zwaarbevochten driepunter in een thuiswedstrijd na de winterstop is binnen. Volgende week is er geen competitievoetbal vanwege de vakantie. Op 29 februari spelen wij echter thuis een ingelaste oefenwedstrijd tegen Diepenveen JO17-2, uitkomend in de derde klasse. Tot dan! 💪

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2