Pipo

Er zit schot in: de acht kwartfinalisten van het bekertoernooi zijn bekend. Na veel rekenwerk en opnieuw vaststellen van het bekerwedstrijdreglement werd duidelijk wie er mogen aantreden in de volgende fase van dit prestigeuse evenement. De aantredende matadoren in de kwartfinales en het speelschema :
KWARTFINALES
E        Kees van Tuuren        – Heinz Schoemaker
F       Jan Henk Stegeman    – Hennie Lipholt
G       Jan Vette                     – Edwin ten Wolde
H       Dick Scheper              – Mehmet Kisa
HALVE FINALES:
winnaar E – winnaar F
winnaar G – winnaar H
FINALE

Zoals te zien is wordt er niet gesjoemeld, de loting was weliswaar niet openbaar, maar de onkreukbaarheid van de betrokken bestuursleden staat boven water! Over water gesproken, voordat de strijd in de bekerwedstrijden deze avond losbarste barstte er iets anders los op het moment dat één van onze leden zich (per fiets!) naar het clubhuis spoedde. Een ouderwetse regenbui was het lot van deze eenzame fietser die dwars door de wind etc. etc… Als een verzopen kat/kater kwam hij het clubhuis binnen, tot aan de onderboek nat volgens eigen zeggen. Nadat de trainer van de selectie zijn medeleven had uitgesproken verschafte hij onze man een droge trainingsbroek zodat hij nog enigszins gekleed zijn partij kon gaan spelen, wel op kousevoeten want het water stond ook nog eens een halve meter hoog in zijn schoenen. Dat dit van invloed zou zijn op zijn spel was gezien zijn “normale” niveau niet te voorspellen. En wat bleek, in zijn partij tegen onze angry old man werd hij volkomen kansloos van de tafel gespeeld.Enige en afdoende verklaring voor dit verschijnsel was volgens hem het onafgebroken commentaar door de toeschouwers tijdens de partij met als hoofdbestanddeel de opmerking Pipo. Hierdoor bleek voor hem het fysiek onmogelijk nog een fatsoenlijke bal te spelen. En wie had er het meest te lijden onder deze klaagzang : onze onvolprezen voorzitter De strafrechterlijke gevolgen van de uitbarsting zullen ongetwijfeld de komende tijd onderwerp van discussie zijn aan de statafel. Ondanks deze voorvallen werden er ook nog lekker veel partijen gespeeld voor zowel beker- als voorjaarscompetitie. Dat er nog vele verrassingen in de competitie zullen volgen is de verwachting van veel betrokkenen, maar hoe, wie of wat wordt de komende tijd pas duidelijk.

UITSLAGEN BEKERCOMPETITIE :

Wie tegen wie Caramboles Beurten h.s. Uitslag
Joan de Weerd Jan Vette 16 65 26 4 11 0 2
Marten Ledeboer Jaap van den Bergh 11 27 17 4 6 0 2
Joan de Weerd Tjarko Hoven 25 17 33 4 2 2 0
Marten Ledeboer Erik Woerts 30 12 23 9 4 2 0

UITSLAGEN VOORJAARSCOMPETITIE :

Wie tegen wie Caramboles Beurten h.s. Uitslag
Mehmet Kisa Hans Peet 59 38 27 10 5 0 2
Kees Oosterlee Edwin ten Wolde 16 38 31 3 6 0 2
Jan Henk Stegeman Kees van Tuuren 10 19 22 3 3 0 2
Dick Scheper Marcel Tode 19 28 25 8 7 0 2
Hennie Lipholt Jan de Wilde 13 29 31 3 4 0 2
Jan Henk Stegeman Roel van de Worp 23 24 27 3 8 2 0