FC RDC haalt finaledag KNVB beker binnen!

FC RDC mag de finaledag organiseren van de KNVB beker. Met 13 finales zal het op 6 juni in Sportpark Borgele bol staan van de spanning en activiteiten.

Na de buitengewoon succesvolle Snertloop, een traditionele loop in de winterperiode, stond het voor de vrijwilligers van FC RDC al vast: Die finaledag moest er komen! Groot was ook het enthousiasme bij de zaterdagvereniging toen de finaledag werd toegewezen en sindsdien zijn de voorbereidingen in volle gang.

Clubhuis FC RDC op Sportpark Borgele. Foto: Otto Westra

Een speciale werkgroep bezocht enkele verenigingen in de regio om lering te trekken uit voorgaande edities. Momenteel ligt er een goed draaiboek klaar waarbij gedacht is aan de kleinste details. Het gefundeerde plan is voorzien van strakke tijdschema’s tot aan persoonlijke begeleiding per deelnemend team. Overal is  aan gedacht, van een heus podium tot aan verrassende en prominente Deventenaren die voor de prijsuitreiking zullen gaan zorgen. De organisatie wil er nog niet al te veel over kwijt, maar een blik achter de schermen verraadt grote namen.

Beeld uit duel FC RDC vs. Prins Bernard uit Uddel.Beeld uit duel FC RDC vs. Prins Bernard uit Uddel.

Maar uiteindelijk gaat het om de finalisten die per wedstrijd strijden om de felbegeerde KNVB-beker. 13 Finales in de B-categorie vanaf de JO-9 tot aan de JO-19 in de eerste en tweede klasse. In de namiddag zelfs ook nog de senioren finales in de zaterdag en zondag klasse. Alles op één feestelijke dag bij FC RDC.

De finaledag van de KNVB bekerfinales start om 9:30 uur op 6 juni 2020 op Sportpark Borgele. De organisatie zal spoedig meer details bekendmaken via Deventer Voetbal.