De mini’s op schrikkeldag

Deze ochtend werden de mini’s opgedeeld in twee groepen. De onder 6 trainde onder begeleiding van de trainers voor de laatste keer in de zaal. Helaas waren er een aantal kinderen ziek, gelukkig kon er alsnog training gegeven worden aan negen kinderen. De training begon zoals altijd met tikkertje en eindigde met een leuk partij spelletje. Tussendoor werden de nodige oefeningen fanatiek uitgevoerd. Mohamed testte zijn harde schot en Zenna en Mads deden een wedstrijdje wie meer kinderen kon tikken. Jip lachte als vanouds en ook bij de rest spatte het plezier ervan af. Gezamenlijk werd de winterperiode leuk afgesloten!

De onder 7 speelden een 6 tegen 6 toernooitje onder begeleiding van Marc en Ronel. De kinderen werden aangemoedigd door de ouders en het ging er fanatiek aan toe. A’driyan en Jozua kozen ervoor om hun grote broer aan te moedigen en ook Jip sloot na zijn eigen training bij de mini’s aan als mascotte. Zo stonden er totaal deze ochtend ondanks vijf afzeggingen weer zestien mini’s op de velden. Dat betekent dat we alweer meer dan twintig mini’s hebben, ondanks dat er al zes mini’s in de onder 8 spelen!

Leuk was het om te zien dat iedereen nieuwe ervaringen op deed tijdens het toernooi. Thijme ontpopte zich tot stormram die niet te passeren viel. Mees speelde zowel achterin als op het middenveld en veroverde veel ballen, zijn pasjes werden door met name Lucas en Ayden op waarde ingeschat. Lucas creëerde veel mogelijkheden voor zijn teamgenoten en wist ook zelf regelmatig een doelpunt te maken. Ayden scoorde maar liefst 8 keer! Ook Sam wist nog een doelpuntje mee te pikken, een afvallende bal schoot hij vanaf ongeveer de middenlijn via de binnenkant van de paal het doel in. Naast deze vijf heren, deden deze ochtend ook twee dames mee. Amelie nam de leiding in de achterhoede en zorgde ervoor dat niemand er langs kwam. Noa begon het toernooi wat ongelukkig, want ze kreeg direct een bal voor haar hoofd, gelukkig kon ze dit snel van haar afzetten en deed ze fantastisch mee voor haar eerste toernooitje.

Dat het een plezierige ochtend was blijkt uit de teamfoto van het toernooi;

Voor de meeste mini’s was dit de eerste keer dat zij 6 tegen 6 speelde. Ze hebben het verdienstelijk gedaan en hebben zowel wedstrijdjes gewonnen als verloren. Uiteindelijk zijn we op de vierde plek geëindigd in een toernooi met zeven deelnemende teams. Fantastisch!

Marc Brouwer