JO10-1 speelt oefenduel

Vandaag waren we weer vroeg uit de veren. We speelden tegen de JO10-2G van vv Diepenveen. Dit was een wedstrijd ter voorbereiding op volgend jaar. Voor het eerst gingen we spelen op een half veld; 8 tegen 8. Vandaag waren er 5 jeugd scheidsrechters die onze wedstijd moesten fluiten,  die hebben de cursus gedaan en vandaag het examen bij onze wedstrijd. In totaal hebben 6 jeugdleden van FC RDC examen gedaan en 3 meidentoppers van FC RDC hebben  een gedeelte van onze wedstrijd gefloten. Dit hebben ze uitstekend gedaan! De anderen jeugdleden van FC RDC hebben een andere wedstrijd gefloten en voor zover ik vernomen heb zijn ze allemaal geslaagd en mogen we blij zijn dat FC RDC weer nieuwe jeugdscheidsrechters heeft!

We beschikten vandaag over 9 toppers. Emily, Toby, Bas, Romy, Rebuma van onze eigen team Olivier van de JO10-2 en Jermaine, Rowan en Guus van de JO11. We begonnen in de kleedkamer met de tactiekbespreking, waarin we uitleg gaven over de formatie waarin we van start gingen. Dit was een 2-3-2 opstelling. Daarnaast gaven we de spelers uitleg hoe we gingen spelen en welke taken welke positie had. We zagen gelijk dat we aanvallend de bovenliggende partij waren. Na 5 minuut na goed samenspel en een goede dribbelactie schoot Jermaine de 0-1 binnen. In de 10e minuut zagen we ook dat er gaten vielen in onze verdediging waarvan vv Diepenveen van profiteerde en de gelijkmaker binnenschoot.


In de time-out besloten we daarom om 3-2-2 te gaan spelen met standaard 3 verdedigers. Hierna kwamen er nog kansen over en weer maar door goede reddingen van beide kanten werd een goal voorkomen. Eind eerste helft kreeg Jermaine de gelegenheid om uit te halen. Deze kans benutte hij goed door uit te halen. Helaas vloog de bal net boven de kruising terug tegen de lat.
In de tweede helft vielen er meer openingen bij beide teams doordat beide teams vermoeid waren. Hierdoor volgde er gevaarlijke situaties voor beide goals. Emily liet zich van haar beste kant zien en maakte alle ballen onschadelijk. De keeper van vv Diepenveen zat ook goed in de wedstrijd waardoor er geen doelpunt viel. In de laatste minuut waren we dicht bij de overwinning maar de bal kwam na een uitstekende schot van Rebuma tegen de paal.

Het was een spannende wedstrijd, over en weer waren er diverse kansen. We hebben onze beste kant vandaag laten zien en alles gegeven, waardoor we een verdient gelijkspel eruit gesleept hebben. Nog is het feit dat de spelers een leuke wedstrijd gespeeld hebben!

Dylan en Timo JO10-1