Nieuwe Helden erbij …….

Op vrijdagavond 28 februari verzamelden zich 6 nieuwe jeugdscheidsrechters namens FC RDC bij de kantine van vv Diepenveen, waar ze samen met 4 deelnemers van D’veen en eentje van Helios de opleiding tot pupillen scheidsrechter zouden volgen.
Onze docent, Marcel van Schalkwijk van DSV, had een leuke kennismaking bedacht door middel van het elkaar interviewen per tweetal, waarna de een de ander ging voorstellen aan de hand van 3 vragen: -Wat heb je met voetbal ? – wat zijn goede eigenschappen voor een scheidsrechter ? – Waarom heb je voor deze cursus gekozen ? Na het bekijken van wat filmpjes gingen we in groepjes uit elkaar om ieder een deel van het “takenpakket” van een scheidsrechter te bespreken. Deze moesten ze vervolgens als groep weer aan de rest presenteren. Ook weer een goede les, want als scheidsrechter moet je ook je beslissing kunnen “verkopen” aan de spelers.

                                              
Tussendoor kregen ze een flesje drinken en chips aangeboden van de organiserende vereniging. Tegen half 10 gingen ze moe maar voldoen naar huis, de eerste stappen op weg naar wellicht een mooie fluit carrière waren gezet ….
De volgende ochtend mochten ze het geleerde in de praktijk gaan brengen. Er waren twee wedstrijden gepland, waar de 11 jeugdscheidsrechters ieder een deel van mochten fluiten. Na nog even wat laatste tips van Marcel werden ze ingedeeld voor de 2 potjes en kregen ze pen en papier om hun collega-scheidsrechters te “beoordelen” (2 pluspunten en 1 verbeterpunt). Het was prachtig om te zien hoe ze, ieder op hun eigen wijze, goed hun best deden. In het begin is dat uiteraard nog wat onwennig, maar beide wedstrijden werden uiteindelijk prima geleid. Het was dan ook een logisch gevolg dat alle cursisten hun certificaat mochten ophalen bij Marcel, waarbij ze moesten toezeggen hem in gedachten te houden als ze ooit het betaalde voetbal zouden halen.

                                                                          

Namens FC RDC willen wij onze nieuwe Helden dan ook van harte feliciteren met het behalen van hun certificaat. Het gaat om: Roxanna van der Kaaij, Jennie Teies-Torres, Kim van Lochem, En Hao Lin, Mert Turan en Riangelo Girigori. Het is nu aan ons de taak om ze goed te begeleiden en voor de hele vereniging om te zorgen dat zij het plezier in het fluiten krijgen en weten te behouden.
De scheidsrechters commissie