JO17-2 wint van 3e klasser

Zaterdag 29 februari stond de (oefen)wedstrijd FC RDC JO17-2 vs SC Diepenveen JO17-2 op het programma. Vandaag twee gastspelers, Lars Pleiter en Rick van den Brink kwamen ons team aanvullen tgv twee late afmeldingen door ziekte.

De eerste helft speelden wij vandaag een goede wedstrijd met gegroepeerd voetbal in een 4-4-2 formatie. De eerste 10 minuten van de wedstrijd kwam Diepenveen nog voortvarend uit de startblokken. We bleven echter kalm achterin en kwamen dan ook niet echt in de problemen, we lieten de bal goed en snel rondgaan. Rick startte vandaag als rechtsback en had een opkomende rol. Ditzelfde gold voor Tygo die vandaag linksback stond. Leon stond vandaag linksbuiten naast Brendon als rechtsbuiten. Uit een mooie aanval over rechts en een prima assist van Jaïr als rechtshalf was het Brendon die de bal snoeihard in de kruising pegelde. Jaïr en Rick creëerden aan de rechterkant goede openingen en waren een plaag voor de verdediging van Diepenveen. Aan de linkerkant zorgden Tygo, Jari en Leon voor het gevaar. Haris en Casper fungeerden als aanvallende- en verdedigende middenvelder. Lars was het die Casper mooi in stelling bracht, hij verschalkte de keeper met een prachtig diagonaal schot in de bovenhoek, 2-0. Lars kan terugzien op een prima wedstrijd, hij heerste in de lucht en was zowel verdedigend alsook aanvallend de tegenstander vaak de baas.

Na rust nam Balthazar de rechtsbackpositie over waardoor Rick als laatste man tesamen met Lars in het centrum kwam te spelen. Sem kwam in het veld als verdedigende middenvelder, Edward als aanvallende middenvelder. Leon kon niet verder voetballen door een tik op zn bovenbeen. Giel kwam als rechtsbuiten in het veld, Brendon schoof daardoor naar de linksbuitenpositie. Prima balans en veldbezetting voor de tweede helft. In de tweede helft werd er opnieuw verzorgd en prima gevoetbald. Lars veroorzaakte onverwachts een penalty, Diepenveen schoot de aansluitingstreffer onberispelijk binnen, 2-1.

JO17-2 bleef stoïcijns voetballen, de vrije man werd gezocht, én er werd volop gestreden met en voor elkaar. Giel kreeg de bal hard en goed aangespeeld en schoot de bal verwoestend hard in het doel. Brendon maakte vervolgens zijn 2e treffer door de bal opnieuw hard in de kruising te schieten, 4-1. De keeper van Diepenveen trof geen enkele blaam bij de tegendoelpunten en zag het vertwijfeld aan. JO17-2 produceerde vandaag vier schitterende doelpunten, de één nog mooier dan de ander. Lars veroorzaakte aan het eind van de wedstrijd opnieuw een penalty, hij kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand, Diepenveen scoorde het buitenkansje, 4-2. Keeper Kay dook nog naar de goede hoek, beroerde de bal ook, echter de inzet was té hard en zuiver geplaatst.

Gescoord werd er niet meer, Lars mocht de laatste 5 minuten nog even als “breekijzer” in de spits fungeren, hij scoorde helaas nét niet met het hoofd.

Het was al met al een leuke sportieve wedstrijd om naar te kijken met spelers die ervoor gingen, gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Extra mooie teamprestatie en overwinning omdat het met Diepenveen JO17-2 een derdeklasser betrof als opponent. Volgende week gaan we naar Apeldoorn, niet voor een uitje naar De Apenheul maar naar A.G.O.V.V. om daar de degens te kruisen met JO17-1. Opnieuw een hele mooie uitdaging voor ons, JO17-2 kijkt er al weken naar uit. Benieuwd en nieuwschierig hoe we hiermee weer weten om te gaan.

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2