Uitslagen jeugdcompetitie zaterdag 29 februari

Op schrikkeldag; 29 februari afgelopen zaterdag is er door een aantal teams gevoetbald. Er was niet voor iedereen een wedstrijd ingelast. Dit was het weekend voor de inhaalwedstrijden en de bekerwedstrijden. Sommige teams waren lekker vrij en een aantal hadden een oefenduel geregeld. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en kwam ons toe wat we wilden en niet het droevige weer wat ons voorspeld was. Het zonnetje deed ons goed en maakte er een stralende ochtend van.

Bij Diepenveen vond het examen plaats voor de nieuwe toppers van de jeugdscheidsrechters en we mogen weer 6 nieuwe jeugdfluiters welkom heten bij FC RDC: Riangelo, Roxanna, Mert, Kim, Jennie en Enhao hebben hun diploma met veel enthousiasme in ontvangst genomen.

De mini`s waren opgesplitst en een deel ging de zaal in ( onder 6 jaar) en een deel hadden een toernooitje ( onder7 jaar). Het volledige verslag is te lezen bij het overige nieuws.

De JO8-1 hadden een thuis wedstrijd en waren als enige op het veld te vinden in de vroege ochtend. Er werd lekker gevoetbald en nadien wat lekkers genuttigd in de kantine.

De JO10-1 hebben in Diepenveen een oefenwedstrijd gespeeld. Normaal spelen zij op een kwart veld maar vandaag werd het team aangevuld en mochten ze voor het eerst op een half veld voetballen. Dit omdat zij de wedstrijden gingen voetballen waarin het examen werd afgenomen voor de jeugdscheidsrechters. Het was erg mooi om te zien hoe goed deze kinderen van de JO10-1 met elkaar gecombineerd hebben en toch hebben weten te scoren. Het spel verliep over en weer. De trainers en ouders mogen uitermate tevreden zijn over het spel dat zij hebben laten zien op het voor hun spelen op een “groot” veld. Dat beloofd nog wat voor volgend seizoen. Het volledige verslag kunt u lezen bij het overige nieuws en JO10-1.

De meiden van de JO12-2 zouden in Gorssel moeten voetballen maar dit werd vrijdagavond alsnog afgelast. De regen had zich te goed gedaan op het veld en in de klei voetballen is geen pretje.

JO15-2 speelden om 11.30 uur thuis tegen Rohda Raalte. Het ging gelijk op maar helaas kon FC RDC dit niet omzetten en de winst naar zich toetrekken. Het bleef bij 2-2.

JO17-1 moesten uit spelen in Heerde. Helaas kwamen ze zonder punten terug. Er werd verloren met 3-1.

JO17-2, zelf uitkomend in de 4e klasse hebben Diepenveen uit de 3e klasse gevraagd een oefenduel te komen spelen bij FC RDC. Deze wedstijd gingen onze eigen spelers met veel goede moed tegemoet en hebben dit afgesloten met een welverdiende overwinning van 4-2!

JO19 speelden thuis tegen SVI Zwolle. Ze waren aan elkaar gewaagd. FC RDC begon erg sterk aan de wedstrijd. Begeleiding van SVI zei nog dat SVI blij mocht zijn dat het 0-0 bleef ipv een 2-0 achterstand. Het veldspel en ook verdedigend was het eerste half uur prima. En dan toch weer dat doelpunt tegen. De 2e helft was slordig en door 3 individuele foeten vielen er 3 goals tegen. Eindstand 0-4.

MO13-1 moesten voor de beker naar IJsselmuiden. Daar hebben zij helaas de reeks van winst niet kunnen voltooien. IJVV bleek een maatje te groot en met 8-1 werd het veld verlaten.

MO17 hebben afgelopen woensdagavond gevoetbald bij FC RDC. Het zou een uitwedstrijd worden bij Schalkhaar maar daar was geen ruimte op het veld. Dus is de wedstrijd verplaatst naar FC RDC. De meiden van FC RDC maken na de winterstop en met de nieuwe trainer Jarno Visser een goede start door. Ze hebben de wedstrijd weten te winnen met 0-3 en staan gedeeld bovenaan in de competitie.

MO19 hebben een aantal zaterdagen geen wedstrijd gepland staan voor de competitie, maar Albert regelt oefen wedstrijden voor deze meiden tegen dames teams van andere verenigingen. Hier kunnen ze goed van leren en ervaring opdoen om alvast vooruit te kijken naar het volgende seizoen.