Nederlaag FC RDC JO19 0-4

Ik kan mij nog heel goed een seizoen van mijzelf herinneren dat wij elke wedstrijd de complimenten vanwege het goede veldspel kregen maar dat de tegenstanders week in week uit de drie punten mee naar huis namen. De leiding van SVI zei na afloop dat RDC heel sterk aan de wedstrijd begon. Dat klopt ook vind ik vanwege het goede veldspel, soms 1 keer raken, verdedigend goed, genoeg gecreëerd, bal op de paal en dan precies bij de keeper in de handen. Heel frustrerend omdat het gevoel van alles wat goed was door dit verlies niets meer waard lijkt.

Ook SVI wilde voetballen waardoor er een open wedstrijd ontstond, alleen zag je op een gegeven moment dat RDC de overhand kreeg. Zoals wij willen voetballen, in de opbouw via de zijkanten, in het verdedigend goed staan, in het creëren van kansen, de manier van verdedigen waar nu meer de nadruk op ligt, precies dat wat wij met dit elftal hebben opgebouwd. Dat kost enorm veel energie, alleen daarom al moet je jezelf belonen want dan kost het geen energie meer.

Met aanjager Mert Ozgören links voorin, Martijn Visarius als spits en Jonathan Manuhutu als 4e middenvelder op rechts. Daarachter de overige 3 middenvelders Daniel, Jesse en de van een blessure teruggekeerde Kai van den Belt. De achterste 4 vandaag waren de wederom sterk spelende Daan Klein Ovink, Robin Wiltink die de spits van SVI de hele wedstrijd op de hielen zat, Vincent Kappert die wederom liet zien over een goede traptechniek te beschikken en de grillige Cas Rostang die zowel op het middenveld als achterin uit de voeten kan. Zoals ik al had aangegeven, eerste half uur prima, weinig weggegeven, nog steeds de 0-0 stand op het bord terwijl een 2-0 voorsprong de juiste verhouding zou hebben weergegeven. Op het moment dat de 0-1 viel zag je al een beetje dat SVI wat beter in de wedstrijd kwam. Deze tegentreffer, een harde schuiver over de grond, kreeg door de harde wind meer vaart mee en was onhoudbaar voor onze goalie Guido Kelly.

De 2e helft was ondanks dat wij de wind mee hadden slordig. Soms lijkt het een voordeel, zeker als je van afstand kan schieten maar ballen kwamen niet in de voet, dat bedoel ik met slordig, en gaan door de harde wind uit of achter en dat komt de wedstrijd niet ten goede. Dan viel ook nog snel de 0-2 na onoplettendheid achterin. Daarna ontbrak de overtuiging en het geloof op een goede afloop. Mathias Anindjola, Rick Overvelde en Danny Alberts kwamen voor Jonathan, Cas en Mert en dan probeer je wat oppertunistischer te spelen om weer in de wedstrijd te komen. SVI scoorde de 0-3 na een vrije trap en de 0-4 begon op eigen helft na onnodig balverlies. Ik ben zeker tevreden over datgene wat wij aan de bal laten zien en hoe wij verdedigend ons mannetje staan, maar op de één of andere manier kunnen wij onszelf niet altijd belonen en hebben dan nooit het geluk een keer mee dat de bal er eens een keertje binnenkant paal in gaat. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Berkum. Hopelijk kunnen wij met voldoende spelers op pad vanwege het ontbreken van Robin (vakantie), Quinn en Pascal.

Rob Wesselink