Dames 1

Zaterdag 7 maart,

Als deelnemer van het bestuur van FC RDC vanuit de tak meiden en damesvoetbal loop ik wat meer langs de velden om te kijken naar de wedstrijden van de MO-teams en de meiden van de JO12-2. Dan pik ik ook daar waar ik kan de wedstrijden van de Dames 1 van FC RDC mee. Dames 1 is het team dat vorig jaar als dames 2 te boek stond bij FC RDC. Na het wegvallen van dames 1 zijn zij doorgeschoven om als dames 1 de club te vertegenwoordigen.

 

Als ik kijk naar de resultaten van dit dames 1 kunnen we niet meer dan uitermate tevreden zijn met de behaalde resultaten. Met 13 gespeelde wedstrijden; 2x gelijkspel en 11x gewonnen te hebben staan ze met 3 wedstrijden minder gespeeld op een verdiende 2e plek in de competitie van de 5 klasse. Het is een gevarieerde groep meiden/dames waarin de leeftijden ook uiteenlopen. Marco Rooks en Roy Beeuwkes zijn de trainers van deze gezellige groep. Door de trainingen en de motivatie skills wordt er een team gemaakt dat bereid is hard te werken en er plezier in te hebben.

Ze realiseren zich dat ze 5e klasse zijn en ruzie met de tegenstanders doen ze niet aan. Ook al zijn er vaak onenigheden om het affluiten van bepaalde zaken.  Ze zijn erg fanatiek om te winnen.

Op papier staan er een flink aantal meiden/dames maar niet iedereen speelt wedstrijden. Voor de zaterdagen is het soms ook een heel gepuzzel om het rond te krijgen aangezien er gewerkt moet worden en ook de studie gaat voor de voetbal. Monique van Gaalen de oudste van het team heeft zich als moeder overste ontfermt als leider van het team in combinatie met Dors Contino.

Afgelopen zaterdag 7 maart de wedstrijd tegen Beekbergen is een wedstrijd die ze maar gauw weer moeten vergeten, maar waar wel veel geleerd van kan worden. Er werd rommelig gespeeld en in het afmaken van een goal valt nog veel te winnen. Er waren veel gemiste kansen waarvan meerdere voor open goal. In verhouding met de wedstrijd hiervoor kunnen we deze wedstrijd maar beter gauw vergeten. Het is wel zo dat er winst behaald is en er weer 3 punten bijgeboekt kunnen worden en daar gaat het om!

Kunnen we al spreken van een klein kampioenschap?….. wordt vervolgt……….

Suzanne van Lochem