Weer verlies bij JO13-1 maar Spirit is goed!

Zaterdag 7 maart, met een aantal geblesseerde spelers in het team, is het een heel gepuzzel om het voor de wedstrijd rond te krijgen. Gelukkig is Wasim weer terug gekeerd en zijn we erg blij hem weer te zien. Met Riangelo erbij het leek het alsof ze nooit zijn weggeweest. Kiki die normaal keeper is werd meegenomen als veldspeler en heeft haar best gedaan. Helaas moest zij in de tweede helft geblesseerd het veld verlaten en hopen we dat het allemaal mee zal vallen.

De eerste 15 minuten stond er een goed team te voetballen, dat wij de afgelopen 2 wedstrijden nog niet van ze hebben mogen zien. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en in de 15e minuuut was het Emre die gezien had dat de keeper te ver voor zijn doel stond en de 0-1 lag erin.

Echter was de voorsprong weer van korte duur. Na de derde corner van Helios was het Riangelo die de bal nog van de lijn weet te koppen, maar na slecht wegwerken bleef de bal binnen de 16 meter en was het Helios die dan toch weet te scoren. En dan nog niet van de schrik bekomen, de 2-1 kwam er gelijk achteraan.

Helios blijft gevaarlijk al probeert RDC ook goed aan te vallen en te combineren. Met een 2-1 achterstand gaan we de rust in.

De tweede helft beginnen we goed. De koppies staan weer omhoog en de drive is er weer. Al snel weet Wasim de 2-2 te maken. De druk wordt voortgezet door RDC. Helios heeft moeite om eruit te komen aangezien RDC het goed vastzet voorin bij het uitnemen van de bal. Maar we weten het niet af te maken helaas.

Helios komt steeds meer op de helft van RDC. De druk ligt hoog voor de goal van Max. Dan volgt er een aanval die voorlangs gaat maar de bal blijft binnen. En wat er nooit moet gebeuren is door het midden uitverdedigen en dat gebeurde helaas wel. Helios straft het af en RDC kijkt tegen eenachterstand aan. 3-2. Het lijkt alsof RDC het op wil geven, er wordt nog wel aangevallen maar de spirit en de drive waar de wedstrijd mee begon was een beetje weggeebt. De druk blijft hoog en Jordi weet tot 4x toe de bal uit het doelgebied weg te werken en voorkomt de 4-2.

Met nog 2 minuten op de klok krijgt Helios nog een corner. Hoog en mooi ingedraaid, Max zit er naast en de 4-2 is een feit. Verloren maar toch met een opgeheven hoofd mag het veld verlaten worden. Ze hebben weer laten zien dat ze met elkaar goed kunnen voetballen.