FC RDC en Corona (27 april 2020)

Beste leden van FC RDC,

Hier weer een bericht van de voorzitter. We mogen van het kabinet weer langzamerhand beginnen met ‘voetballen in coronatijd’. Dat houdt in dat kinderen t/m 12 jaar zonder de anderhalve meter beperking weer mogen trainen en onderlinge potjes mogen spelen. Jongeren van 13 t/m 18 mogen trainen, maar alleen met inachtneming van de anderhalve meter.

Deze versoepeling van de maatregelen gaat per 29 april in. Dit bericht is vooral bedoeld om aan te geven dat we niet zomaar kunnen starten. We hebben even tijd nodig om deze stap voor te bereiden. De gemeente heeft richtlijnen opgesteld en die liegen er niet om. Er komt heel wat bij kijken om trainingen te organiseren die corona-proof zijn. Ouders mogen niet langs de lijn, fietsen moeten ergens anders staan, er moeten looproutes komen, trainers moeten nieuwe trainingsvormen bedenken, er moeten coördinatoren worden aangesteld, we moeten hygiënemaatregelen nemen en dan zijn we nog lang niet op de helft van wat er allemaal moet gebeuren. En we moeten onze plannen eerst voorleggen aan de gemeente, ter goedkeuring.

De richtlijnen zijn eind vorige week binnengekomen. Vanochtend (27 april) hebben we het eerste overleg gevoerd. Ons is in ieder geval helder dat we niet ‘volle bak’ kunnen starten. We zullen de eerste week met wat minder teams beginnen om te ervaren hoe alles loopt. Als we alles onder controle hebben, kunnen we uitbouwen. Ook zullen we niet denken in teams, maar in leeftijdsgroepen. Want er zijn teams met spelers die die net onder en net boven de leeftijdsgrenzen vallen.

Donderdag is er een overleg met meerdere voetbalclubs uit Deventer, de KNVB, het Sportbedrijf en de gemeente. Daar zullen vast de nodige tips uit voortkomen. We hopen op 6 mei de eerste trainingen te kunnen organiseren. Komend weekend geven we aan welke teams wanneer starten, hoe we alles organiseren en aan welke richtlijnen de spelers, de begeleiders en de ouders moeten voldoen. Ook geven we aan hoe de opbouw zal verlopen (op voorwaarde dat alles goed verloopt). Nog even geduld dus.

Paul van Gurp
Voorzitter FC RDC