FC RDC en Corona: Trainingen, Voedselbank en Clubhuis (9 mei 2020)

Trainingen jeugd

Vrijdagavond 7 mei hebben Suzanne van Lochem, Albert Broekhuis, Karel Turfboer en ondergetekende (het ‘coronateam’ van FC RDC) tevreden geconstateerd dat de herstart van de voetbaltrainingen prima is verlopen. De kinderen hebben genoten, ze waren er bijna allemaal. De spelers en ouders hielden zich netjes aan de regels: fietsen op de juiste plek, auto’s de juiste kant op, even wachten tot je opgehaald wordt, handen wassen en …… zo snel mogelijk een schop tegen een bal!

Het licht voor de vervolgstap stond dus meteen op groen: de spelers van 13 t/m 18 kunnen vanaf maandag 11 mei hun trainingen hervatten. Let op: anderhalve-meter-trainingen! We hebben met alle trainers contact gehad. Want het is natuurlijk geen vanzelfsprekendheid en zeker gaan verplichting dat iedere trainer in deze corona-tijd voor de groep gaat staan. We hebben het zo kunnen regelen dat alle spelers/teams net zo vaak kunnen trainen als voor de corona-crisis. Alle spelers zijn via hun trainers/leiders op de hoogte gebracht van de trainingstijden.

Trainingen 18+

We hebben inmiddels te horen gekregen dat iedereen boven de 18 ook mag gaan trainen. Deze stap gaan we nu voorbereiden. We gaan de teams benaderen: Wil het team trainen? Als het team geen trainer heeft, hoe realiseert het team dan een anderhalve-meter-training? Wie wordt de ‘corona-coördinator’? Ook hier zal gelden: anderhalve meter, handen voor en na de training wassen met desinfecterende gel, materialen na afloop schoonmaken. Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten. Na afloop dus meteen naar huis. Laat helder zijn: het is ten strengste verboden om na afloop met een kratje bier te blijven hangen (mocht iemand op dat idee komen…).

We streven ernaar om de twee herenselecties op donderdag te laten starten. De andere teams kunnen vanaf 18 mei weer het veld op. We vragen begrip voor het feit dat we niet komende week al beginnen. De organisatie vraagt echt de nodige aandacht. We voelen ons verantwoordelijk voor de veiligheid van onze leden. Vandaar dat zorgvuldigheid voor snelheid gaat.

Hoe lang we door kunnen trainen in juni/juli, is nog niet bekend. De gemeente buigt zich nog over deze vraag.

Voor de zekerheid wijs ik iedereen nog even op de corona-protocollen. Die zijn geschreven voor de jeugd, maar de KNVB heeft aangegeven dat die ook voor de oudere spelers gelden. We snappen dat een protocol voor de ouders iets minder relevant is voor de seniorenteams….Naast de protocollen: een schema van de fiets- loop- en autoroutes en een schema voor de trainingen van deze week.

Coronaprotocol FC RDC herstart voetbal

Loop- fiets- en autoroutes FC RDC

Trainingsschema week 11 mei

Voedselbank

De leden van de barcommissie hebben eet- en drinkspullen die we niet meer in het clubhuis kunnen verkopen verzameld en contact opgenomen met de Voedselbank. Erik Holtkamp heeft deze week de spullen overhandigd aan een dankbare medewerker van de voedselbank. FC RDC staat midden in de maatschappij en heeft dus oog voor anderen die het lastig hebben in deze periode. Vandaar dat we met plezier dit gebaar maken.

Het clubhuis

Tot slot nog een opmerking over het clubhuis. We merken dat sommige leden ervan uitgaan dat de verbouwing in volle vaart doorgaat nu het clubhuis dicht is. Nee, dat is niet zo. De gemeente is in een mail aan de verenigingen heel helder: “Kantines en kleedkamers inclusief douches, blijven gesloten. Deze ruimten mogen alleen open zijn om materialen te pakken of voor klein onderhoud zoals legionella bestrijden. Vergaderen of met een groepje aanwezig zijn in deze ruimten is niet toegestaan.”

Paul van Gurp (voorzitter FC RDC)