Meiden en damesvoetbal

Afgelopen vrijdag 29 mei hebben de meiden die in aanmerking zouden komen voor de MO15 teams van FC RDC en Sportclub Deventer een gezamenlijke kennismakingstraining gehad op het complex van FC RDC.  Maar liefst 27 fanatieke meiden (een enkeling was afwezig) hadden er zin in en hebben onder begeleiding van 2 trainers van Sportclub Deventer en 2 trainers van FC RDC een lekkere training afgewerkt.

Een parcours met meerdere onderdelen,

één tegen één, twee tegen twee duelleren

Afwerkoefeningen op de goal

Tot slot werden de meiden ook nog even uitgedaagd met een balletje hoog houden:

De zon broeide nog aardig en droeg ook bij aan de rood aangelopen hoofden van de meiden die moe en voldaan weer naar huis gingen. Voor ons is het een geslaagde middag geweest.

Voor de huidige MO15 en MO17 teams is dit soort training niet meer noodzakelijk aangezien zij elkaar al kennen en praktisch het team in dezelfde samenstelling doorschuift of blijft binnen de categorie waarin zij voetballen.  Voor de meiden van de MO13 en de meiden die voetballen bij de JO teams is het een andere verhaal en moet er een nieuwe gezamenlijke indeling gemaakt worden voor de MO15 en de MO13 teams. Wij hopen voor de  MO13 aankomende vrijdag een zelfde soort training te kunnen organiseren. Zij krijgen nog persoonlijk bericht hierover.

Vol trots kan ik u al wel vertellen dat er binnen de samenwerking met Sportclub Deventer er al 10 teams zich kunnen inschrijven voor het aankomende seizoen; 1x een MO11, 1x een MO13 8 tegen 8 op een half veld, 1x een MO13, 2x een MO15, 3x een MO17, momenteel is er geen MO19 team, deze meiden schuiven allemaal door. Het huidige Dames 1 maakt plaats voor de jonge meiden van de MO19 die het nieuwe Dames 1 gaan vormen. Dat betekent dat we ook nog een Dames 2 hebben. Al deze meiden van deze samnewerking met Sportclub Deventer gaan uitkomen in verschillende klasses in de competitie. We denken dat dit een hele mooie start gaat worden van de “vernieuwde” samenwerking waar nog volop aan gewerkt wordt om de puntjes op de ‘ i ‘ te zetten.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen van het meiden en damesvoetbal binnen deze samenwerking.

Suzanne van Lochem; jeugdcommissie, bestuur; meiden en damesvoetbal