Meiden en damesvoetbal

 

Het meiden en damesvoetbal binnen de samenwerking met Sportclub Deventer begint steeds meer kleur te krijgen. Met maar liefst 10 teams hebben wij ons in kunnen schrijven voor de aankomende competitie. Waarvan 6 teams meedoen met de bekercompetitie die het afgelopen weekend van start is gegaan. Waarover hieronder meer.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan allerlei zaken rondom de samenwerking; samenstelling van de teams, het kader op de teams, beleidsplan, etc etc…..We proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het wel en wee rondom de samenwerking. Het seizoen is weer gestart en zoals overal zijn er kleine opstartprobleempjes. Deze proberen wij snel op te lossen, maar ook onze vrijwilligers maken deel uit van een gewone werkweek en worden hierdoor extra belast zodat niet alles in één keer opgelost kan worden of in het tempo zoals iedereen zou willen.  Vanuit FC RDC is Suzanne van Lochem het aanspreekpunt voor informatie en op of aanmerkingen; meidenendamesvoetbal@fcrdc.nl

Graag houd ik u op de hoogte van de gespeelde wedstrijden op de zaterdagen in de competitie. Afgelopen zaterdag 29 augustus waren er de eerste wedstrijden voor de strijd om de beker:

MO13-1 spelen met een nieuw team in de 2e klasse van de competitie. Ondanks de verloren wedstrijd hebben ze veel lol gehad. Er werd uit in Colmschate verloren met 4-0 Hierbij een kort verslag van de trainer van het team: De meiden van het combinatieteam MO13-1 hebben vandaag een bekerwedstrijd gespeeld tegen de MO13-1 van Colmschate.

Het betreft een team met ongeveer de helft van Sportclub Deventer en de helft van FC RDC. Na twee weken trainen is dit de eerste wedstrijd van dit team. Voor de meiden van FC RDC is dit ook de eerste keer op een groot veld met 11 tegen 11 en de bijbehorende spelregels zoals buitenspel. Dus erg wennen. De wedstrijd ging gelijk op en er waren kansen over en weer. Bij rust stond het 3-0 voor Colmschate. Na de rust waren onze meiden de bovenliggende partij en werden er veel kansen gecreëerd. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant. Eindstand 4-0. De uitslag was wel wat geflatteerd. Het is een goede en enthousiaste groep met veel inzet. Als ze dit vasthouden gaan er zeker puntjes worden gepakt.

MO15-1 spelen met een nieuw team in de 1e klasse van de competitie. De bekerwedstrijden worden gezien als een goede oefenpartij waar veel uit valt te leren en uiteraard zou het mooi zijn om door te mogen in de strijd om de beker. Vandaag werd er thuis op het terrein van Sportclub Deventer gespeeld tegen Hierden. Hoewel de eerste helft onze meiden de wedstrijd onder controle hadden door al snel te scoren vanuit een vrije bal en in de 28e minuut werd het goede spel nogmaals beloond met een doelpunt.

Vlak voor rust wist Hierden toch het net nog te vinden. Na rust begonnen onze meiden sterk maar na 7 minuten merkte je dat het fysieke spel van Hierden de omslag nam in het veld. De grote meiden die allemaal 2e jaars zijn ten op zichtte van meiden waarvan er zijn die pas voor het eerst op het grote veld spelen hielden het langer fysieker vol en dat leverde het eindresultaat op van een nipt verlies: 2-3. De kop is eraf en als we dit goede spel weten voort te zetten, want er werd goed gevoetbald en samengespeeld, zullen de puntjes vanzelf komen.

MO17-1 is het team dat vorig jaar als MO15-1 speelden. Voor hun is er weinig verandert behalve dat ze in een andere leeftijdscategorie zijn belandt. Ook de trainer is hetzelfde gebleven en daar heb je toch voordeel aan. In de 1e klasse zullen zij dit jaar de wedstrijden gaan spelen. Omdat de Corona ook in de levering van tenues een rol speelt ziet u op de foto een mengelmoes van kleding.

Vanaf volgende week zal dit team de wedstrijden in Sportclub Deventer tenue spelen ondanks dat hun thuishaven FC RDC is. Wanneer er weer tenues zijn zullen zij weer netjes in het tenue van FC RDC gekleed zijn. Dat de kleding niet op orde is maakte geen onderdeel uit van de wedstrijd; er werd goed gecombineerd en samengewerkt wat resulteerde in winst; 2-1.

MO17-2 teamsamenstelling is gelijk gebleven. Met een nieuwe trainer gaan zij strijden voor de cup in de 2e klasse. In Heerde werd er vandaag gevoetbald, tot 70 minuten hebben zij voor gestaan met 2-1. De meiden dachten de overwinning al in de broekzak te hebben maar daar dacht Heerde anders over en de wedstrijd kantelde van een voorsprong in een nederlaag van 3-2.

Dames 1 ; het dames 1 van dit seizoen zijn de meiden die met het complete team zijn doorgeschoven vanuit de MO19. Ze gaan zich dit jaar laten zien in de 4e klasse van de competitie. SEH Heerde kwam op bezoek en het goed op elkaar ingespeelde team van onze dames wisten de wedstrijd te domineren. Met 5-1 werd Heerde afgetroefd nadat het team al in de 3e minuut tegen een achterstand aankeek.

Dames 2 ; dit zijn de dames die vorig jaar als dames 1 de wedstrijden aangingen. Deze dames komen uit in de 5e klasse van de competitie. Nadat de Corona roet in hun aankomende kampioenschap gooide zijn ze gebrand op revanche. Vandaag moesten ze uit tegen Klarenbeek een middenklasser in de 3e klasse. Lang hebben ze de voorsprong weten vast te houden, dan de hoop dat het een gelijkspel zal blijven, weet Klarenbeek in de laatste minuten toch de winst nog naar zich toe te trekken 3-2. Desalniettemin zijn ze erg tevreden over het behaalde resultaat vanwege het goede spel, een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe keeper.