MO13-1 We zijn weer begonnen!

Zaterdag 29 augustus staat de eerste bekerwedstrijd gepland tegen Colmschate M013-1 om 11.15 uur.

De meiden van ons zijn een mix van Sportclub Deventer en FCRDC, die samen gevoegd zijn tot de M013-1.
Dit was wel even wennen , de een is al bekend op een heel veld voor een ander is dit het pas de eerste keer.

Ook moeten de meiden elkaar nog leren kennen, maar inmiddels hebben ze een groepsapp en komen er al leuke gezellige berichten langs dus dat komt vast goed.

Na 4 trainingen samen van (interim ) trainer Alex de taak , om ze deze zonnige morgen als team neer te zetten op het veld.
Ook is vandaag Annerieke opgestaan als assistent trainer/coach /leidster en Maarten heeft zich aangeboden om te vlaggen, waarvoor dank!
Helaas hebben de meiden geen Keepster en hebben Nikki en Lena zich aangeboden om ieders een helft te gaan keepen vandaag, top!

Zoals jullie lezen zijn er in de organisatie nog een aantal zaken nog geregeld moet worden, echter houd dit de meiden niet tegen en komen ze vol goede moed het veld op.

Aangezien deze ondergetekende nog niet alle namen kent😉, word het een algemeen verslag van de wedstrijd.

De eerste helft is het allemaal nog wat zoeken naar elkaar, dit is bij beide partijen aanwezig. Over en weer wordt er leuk gevoetbald en komen er aan beide kanten leuke kansjes voorbij.
Aan de kant worden goede aanwijzingen gegeven en pikken de meiden dit goed op. Vooral de omschakeling naar de aanval verloopt snel met mooi combinaties en uithoudingsvermogen van de vleugelspeler.

Achterin staan ze ook hun mannetje en word er onderling goed naar elkaar gecoacht. Ook waren er goede reddingen van de keepster, helaas zakte onze meiden eind van de eerste helft wat in en hierdoor gingen we rusten met een 3-0 achterstand.

Hier werden wat meiden gewisseld en de keepster.
De 2de helft met aanwinst van de frisse meiden begon sterk, mooie combinatie spel zorgde voor de nodige kansen ..die helaas het niet redde tot een goal aan de kant van Sp/Rdc .Wel vonden de meiden elkaar meer en langzaam wisten ze waar ze verwacht werden op de posities op het veld.
Ook achterin werd er scherp verdedigd en hierdoor kansen vanuit Colmschate geblokkeerd of netjes met het middenveld voetballend opgelost.
Helaas viel er toch nog een goal voor Colmschate en wilde ze aan onze kant er niet in vandaag.
De wedstrijd is gewonnen door de meiden van Colmschate.
Ik vind dat onze meiden vandaag ook gewonen hebben, na 4 trainingen er al staan als een team en elkaar helpen/coachen en lol hebben onderling.

Hopelijk wordt dit volgende week beloond, als ze de bekerwedstrijd thuis spelen tegen de meiden van Zutphen.

Wil je ze komen aanmoedigen, ze spelen om 11 uur.

En mocht je dit lezen en denken wat leuk en een klein beetje tijd over hebben in het dagelijks leven..
We zijn voor deze leuke enthousiaste meiden nog op zoek naar trainer(s)/ leider(s).

Anke Ros (moeder van Nikki)