JO19-2 wint op karakter

Vandaag, 5 september stond de (beker)wedstrijd SC Teuge JO19-2 vs FC RDC JO19-2 op het programma. Afwezig vandaag waren Tije en Colin door ziekte. We vertrokken op tijd en de gezichten waren monter, na de enorme afstraffing in eigen huis van afgelopen week.

De eerst helft begonnen wij erg slordig aan de wedstrijd. We hadden afgesproken op te bouwen en de bal laag en hard rond te laten gaan. Het eerste kwartier was dat aan dovemans oren besteed. Alle ballen werden wild, slecht en hoog naar voren geschoten. Het was dan ook niet gek dat we daarmee onszelf een lastig begin bezorgden, we verloren ook nog eens onnodig veel duels. Vanaf de kant probeerde ik de spelers er op te wijzen dat het anders moest. De spelers probeerden nu met meer energie en precisie te voetballen. De ballen kwamen beter aan, de bal werd steeds beter maar ook sneller rondgespeeld. Dit resulteerde in de eerste enorme kans. Uit een afgeslagen aanval van de tegenstander volgde een schitterende crosspass van onze laatste man Lars op Jaïr. Dit betekende een vrije doorgang naar de goal. Jaïr stoomde op en vanaf de linkerkant van het veld schoof hij de bal maar net rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

JO19-2 kreeg er zin in, er werd met volle overgave en met een nog grotere inzet geprobeerd er wat van te maken vandaag. Jaïr en Brendon scoorden beiden fraai na mooi voorbereidend werk van Jari en Edward, 0-2. Verdiend op dat moment, sc Teuge kwam er een aantal keren zeer gevaarlijk uit, het duel ging op en neer. Nadat Teuge verdiend terugkwam op 1-2, was het even afwachten hoe we daarmee om zouden gaan. Tegenslag, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, saamhorigheid, kenmerken van het afgelopen seizoen, waardoor wij regelmatig met winst van het veld stapten. Vandaag zag je daar al regelmatig flarden van terug. Giel maakte snel een einde aan het gevoel bij de tegenstander op een beter resultaat. Hij maakte 1-3 wat tevens de ruststand werd. Heel tevreden hoe er in de eerste helft werd verdedigd met Balthazar en Lars als grote uitblinkers. Ook Bram en Tygo deden het prima achterin. Zij verloren zelden de bal. De wisselwerking met het middenveld verliep ook heel aardig.

In de rust erop gehamerd om vooral verzorgd te blijven voetballen in de tweede helft, zonder lange ballen naar voren. We lieten na rust aanvankelijk de tegenstander dichter bij de zestien komen, we bleven de bal zelf echter goed rondspelen. De tegenstander probeerde van alles, een aansluitingsdoelpunt werd er vooralsnog niet gemaakt. Het plan was dat wanneer we het gevoel kregen op het veld dat de tegenstander moe zou worden, om dan meedogenloos toe te slaan. Het werd even wat onvriendelijker op het veld, Teuge voelde de krachten wegvloeien en kreeg geen vat op ons. We lieten ons niet uit de tent lokken. Uit een mooie aanval was het de prima spelende Luca die voor 1-4 zorgde. Het verzet was nu doorbroken. We kregen nog een tweetal vrije trappen rond de cirkel van het zestienmetergebied. Helaas verdwenen deze doelpogingen naast het doel. Door goed doorzetten van Luca werd het zelfs nog 1-5. Met nog enkele minuten op de klok, zakte het vermoeide RDC terug rond de zestien. Omringd door vijf spelers van ons mocht de tegenstander de bal vanaf de zestien zomaar aannemen zonder dat iemand van ons wat ondernam. Teuge schoot beheerst de bal diagonaal in de verre hoek, 2-5.Het was om des keizers baard, het fluitsignaal had geklonken.

Prima en verdiende winst, een overwinning van het collectief. We zijn er nog lang niet, maar JO19-2 komt eraan. Alle spelers vandaag, te weten: Kay, Balthazar, Bram, Lars, Tygo, Jari, Haris, Jaïr, Edward, Mick, Luca, Giel en Brendon en Casper hebben met en voor elkaar gestreden om een resultaat te behalen. Chapeau heren!

Chris Broersma
trainer-coach FC RDC JO19-2