Jeugd uitslagen beker en competitiewedstrijden

Zaterdag 5 september, wat als een druilige dag omschreven werd op weer.nl waren we aangenaam verrast door het ochtendzonnetje dat bijdroeg aan een mooie voetbal dag. Waar sommige teams een bekerduel speelden zijn er ook al teams actief geweest voor de competitie. De mini`s werden weer aan het werk gezet door hun enthousiaste trainers. Altijd een genot om te zien hoe de kleinste spelertjes bezig zijn om balvaardig te worden.

Er worden geen uitslagen en standen benoemd bij de jongere teams omdat de nadruk met name ligt op het spelplezier en de ontwikkeling van het individu.

JO8-1 speelden hun eerste wedstrijd thuis tegen Schalkhaar. Daar werd gestreden om de bal. Over en weer vielen de goals. Met veel plezier werd er gevoetbald en er zijn heel wat doelpunten gevallen.

Bij de JO10 was er ook een doelpunten festijn. Er werd over en weer goed gevoetbald en een hoop gejuicht!

De JO11 speelden thuis de competitiewedstrijd tegen Rohda Raalte. Er werd met vlagen goed gevoetbald en dat leverde dan ook een mooie goal op. Echter was Rohda Raalte wat meer op elkaar ingesteld en dat leverde dan ook de uitslag van 4-14 op.

 

 

Zo was onze eerste jeugdscheidsrechter uit de nieuwe poule -die net voordat de corona uitbrak hun diploma`s hebben behaald- actief op het veld. Er zijn er 5 en daar mogen we trots op zijn. We zijn blij met deze jeugdigen die de zaterdagochtenden de wedstrijden gaan fluiten van de JO 10 en JO 11. Omdat zijzelf ook onderdeel uitmaken van een team is het soms lastig om ze in te plannen en zijn we op zoek naar meer scheidsrechters.  Ook voor de oudere jeugdwedstrijden zijn wij op nog zoek naar scheidsrechters,  leeftijd maakt niet uit! Lijkt het je leuk en heb je interesse om een wedstrijd te fluiten? scheidsrechters@fcrdc.nl

De JO12 moesten uit tegen de Warnsveldse Boys voor de competitie, daar hebben zij verloren met 7-1

De JO13-1 hebben uit in Markelo met 6-0 verloren in de bekercompetitie. Helaas moet er nog veel in de teamsamenstelling geschoven worden naar de JO15 teams toe. Er is nog geen vastigheid in het team en is het voor de trainers lastig om zich goed te kunnen voorbereiden. Er wordt gekeken of zij nog terug kunnen worden gezet naar de 2e klasse gezien de samenstelling van het team verandert waar natuurlijk op wordt ingezet. De 1e klasse is helaas nog net een stapje te groot en er wordt toegewerkt naar mooie resultaten zodat er wellicht na de winterstop aan de 1e klasse gedacht kan worden.

De JO15-1 verwachten een zware dobber te krijgen aan Sportclub Deventer thuis. Ze hadden al bij voorbaat gedacht afgedroogd te worden door het goed draaiende team van Sportclub in het afgelopen seizoen. Met het nieuwe team en trainer pakte het heel anders uit voor ons. Door beide teams werd er goed gevoetbald maar FC RDC voerde toch de boventoon en met goed combinatie werk werd Sportclub afgetroefd tot 6-1 voor de beker competitie.

De JO15-2 speelden hun eerste wedstrijd in de bekercompetitie. Het team heeft een valse start gemaakt door geblesseerden en zieken en te weinig spelers. Na doorschuiven van onderaf is het probleem opgelost en kunnen zij toch starten in de competitie. Thuis werd er gespeeld tegen Wijhe. Helaas werd er met 2-4 verloren maar te trainer was niet ontevreden over deze eerste wedstrijd.

De JO15-3 moesten uit in Heeten voor de beker en hebben helaas verloren met 7-3.

De JO17-1 waren vrij deze zaterdag en dat hebben ze verdiend ook. Er werd erg pittig getraind de afgelopen weken en ze moesten het lichaam wat rust geven om zo weer fris en fruitig bij de trainingen te verschijnen.

De JO19-1 hebben voor de beker uit in Beekbergen laten zien waarvoor ze deze week zo hard voor hebben getraind. Goed spel en hard werken werden beloond met een 5-3 overwinning.

De JO19-2 hebben op karakter de wedstrijd voor de beker in Teuge naar zich toe weten te trekken.  Na de afstraffing van vorige week hebben zij zich weten te revancheren en met het mooie resultaat van 2-5 werden er 3 punten mee naar huis genomen.

Al met al dus mooie uitslagen die resulteren in het verdere beloop van de bekercompetitie.