Uitslagen jeugd; beker en competitiewedstrijden

Zaterdag 12 september, De nachttemperaturen dalen tot onder de 10 graden. De ochtend begint fris deze zaterdagmorgen op het complex van FC RDC. Hier en daar wat donkere wolken die dreigen tot een regenbui, maar gelukkig komt het zonnetje door en belooft het een heerlijke dag te worden met leuk voetbal.

Voor de mini`s maakt het niet uit welk weer het is. Onder begeleiding van enthousiaste trainers hebben zij veel plezier op het veld. Spelletjes met de bal leren de kinderen de vaardigheden van het voetbal bij. Uiteraard altijd afsluitend met een leuke partij.

De teams van de JO 8, 9, 10 hebben weer lekker gevoetbald. Mooie goals volgden elkaar op. Winst of verlies is niet belangrijk. Het gaat om het samenspel, de ontwikkeling en het plezier in het voetballen. Dat was goed te zien op het veld. Winst en verlies gaan samen. Het is mooi om te zien dat er zoveel ouders langs de lijn staan om hun kind aan te moedigen. Ook in de kantine draait het weer volop; de wedstrijdtafel is actief, de bar is bezet en de jeugdcommissie is zichtbaar in beeld in hun uitvoerende taken. Voor zover de standen laten zien is alleen de JO15-1 door in de beker.

JO9-1 tegen Schalkhaar

JO9-2 tegen Kon. UD

De JO11-1 hebben vandaag met 6-5 verloren bij Helios. Een doelpunten festijn met een spannend verloop.

Bij de JO12-1 kregen de nieuwe jeugd scheidsrechters een opfris wedstrijd. Begeleidt door Roel en Richard hebben Jennie, Kim, Roxanna en Mert goed gefloten en zullen wij ze zeker nog vaker op het veld gaan zien.

De JO12-1 speelden tegen Voorst. Het was moeilijk om kansen te creëren aangezien Voorst veel druk bleef zetten. Het resulteerde in 1-11 nederlaag. Het leuke is dat een foto van deze wedstrijd is ingestuurd door een teamlid en deze bij het jeugdjournaal bij de weerfoto`s te zien was!

De JO13-1 hebben uit in Twello verloren met 8-1. Het team is nog zoekende naar het positiespel tijdens de wedstrijd. In de competitie zullen zij ingedeeld gaan worden naar een poule in de 2e klasse.

JO15-1 speelden thuis tegen Oene. Het niveau van vorige week was ver te zoeken. Er werd met vlagen goed gevoetbald maar er waren weinig kansen. Gelukkig wisten ze er toch nog een gelijkspel uit te halen waardoor ze door gaan in de beker.

JO15-2 speelden thuis tegen Sallandia. Daar waar ze een valse start hadden met te weinig spelers en blessures was het vandaag op orde. Met goed voetbal werd er een ruime overwinning behaald van 4-0.

JO15-3 lukten het niet om druk te zetten en kansen te creëren. Met grote overtuiging 13-0 werd RDC verslagen.

JO17-1 waren vorige week vrij en konden zo fris en fruitig de wedstrijd van vandaag in.  Thuis speelden zij tegen Wijhe`92. Het werd een titanen strijd wat eindigde in een gelijkspel met mooie doelpunten. Hierdoor zijn zij net niet door in de beker vanwege het doelsaldo.

JO19-1 hebben ook gevochten voor wat ze waard zijn. Het bleef bij 3-3dat helaas niet niet naar winst omgezet kon worden.

JO19-2 wisten helaas ook niet 3 punten mee naar huis te nemen. Vorige week wisten zij zich goed te revancheren maar vandaag was Voorst een maatje te groot voor ze 6-0.