Corona-biljarten

Hoe mooi zou het zijn in deze toch wel “lastige” tijd om nu te kunnen melden dat de biljarters een vliegende start van het seizoen hebben gemaakt. Zonder al te zwaarmoedig over te komen is de realiteit wel dat na een lange, gedeeltelijk verplichte rustperiode een voorzichtig begin is gemaakt met de biljartcompetitie. Als gebruikelijk was gekozen om dit te doen door het houden van de alom geprezen ALV. Gelukkig voor het bestuur (en de leden zelf natuurlijk) voelden velen zich geroepen om deze vergadering te bezoeken. Daar werden we geconfronteerd met de problematiek van naleving van de Corona-regels: het valt niet mee om de anderhalve-meter regel in de vergaderkamer te hanteren. Dat daardoor de vergadering in no-time de agendapunten afwerkte aan de hand van de onvolprezen voorzitter is een misschien wel terechte opmerking. En natuurlijk de duidelijkheid die het bestuur aan de dag legde was van invloed. Alleen was er het probleem van de gebruikelijke bekerloting die bijna onredelijk veel tijd in beslag nam. Niet alleen het tellen bij een partij is moeilijk, het aantal leden lijkt ook poly-interpretabel. Om verdere discussie te beperken hierbij de definitieve loting voor het bekertoernooi. Protesten tegen de loting zijn uiteraard kansloos….
Na de ALV werd er natuurlijk ook getracht de vaardigheden te showen die men de afgelopen tijd al dan niet via theorie-boekjes , trainingskampen en youtube-filmpjes verkregen heeft. De resultaten? Zeer wisselend! En de stand na twee avonden? Volgende week nieuwe kansen.

UITSLAG NAJAARSCOMPETITIE :

Wie tegen wie Caramboles Beurten h.s. Uitslag
Jan de Wilde Jan Henk Stegeman 29 14 14 4 6 2 0
Kees Oosterlee Edwin ten Wolde 13 38 32 3 6 0 2
Mehmet Kisa Jaap van den Bergh 77 16 39 8 4 2 0
Roel van de Worp Marcel Tode 14 28 21 5 5 0 2
Dick Scheper Hans Peet 41 12 23 7 4 2 0
Hennie Lipholt Roel van de Worp 20 20 23 3 4 2 0
Marcel Tode Heinz Schoemaker 23 31 19 5 6 0 2
Dick Scheper Jan Henk Stegeman 13 23 17 6 7 0 2
Jaap van den Bergh Hans Peet 18 38 27 3 5 0 2
Heinz Schoemaker Kees Oosterlee 31 9 26 5 2 2 0
Jan de Wilde Tjarko Hoven 20 17 27 5 3 0 2
Edwin ten Wolde Erik Woerts 38 29 25 7 4 2 0

En natuurlijk nog de loting voor de beker:

Hennie Lipholt – Jaap van den Bergh
Tjarko Hoven – Jan Vette
Erik Woerts – Jan Henk Stegeman
Joan de Weerd – Mehmet Kisa
Kees van Tuuren – Hans Peet
Jan de Wilde – Dick Scheper
Heinz Schoemaker- Marten Ledeboer
Marcel Tode – Kees Oosterlee
Edwin ten Wolde – Roel van de Worp