Moeizaam begin FC RDC JO17-1

Na 3 seizoenen trainer te zijn geweest van de JO19 van FC RDC, had ik de keuze gemaakt dit jaar trainer te worden van de JO17. In vergelijking met de JO17 van vorig seizoen met veel 2e jaars spelers, bestaat deze jonge groep uit 10 1e jaars en daarnaast uit de 4 ervaren krachten Lars Pleiter, Chiel van de Brink, Luca Melis en Bram van der Waarde die aan hun 2e jaar JO17 zijn begonnen. Ik leg de lat hoog, spelers kunnen meer dan ze denken, en zie dat deze groep leergierig is. Individueel een stap maken in de techniek en daarnaast individueel nadenken over wat moet ik doen in het veld, op wat voor positie sta ik en welke taken horen daarbij? Het is niet alleen maar achter een balletje aanlopen en zomaar wat doen. Elke speler kan voor zichzelf een stap(je) maken in zijn voetbalontwikkeling. Het zijn positieve jongens die graag willen trainen, dus ik ben heel benieuwd hoe zij zich de komende maanden staande houden. Afgelopen zaterdag 26 september speelden wij onze 1e competitiewedstrijd tegen sallandia.

Beginopstelling:

Keeper: Sebas Winter

Achter vanaf links: Wen Jie Lin – Chiel van de Brink – Lars Pleiter – Fynn Hijlkema

Midden vanaf links: Vic Holtkamp – Victor Evenblij – Ruben van Komen

Voor vanaf links: Ersen Celep – Luca Melis – Ruben Oosterlee

Wissels: Bram van der Waarde en Sheigy Yunusov, Afwezig: Ticho Roossink

Na 5 weken van voorbereiding mochten de mannen van FC RDC JO17 eindelijk hun eerste competitiewedstrijd spelen. Na prima bekerwedstrijden met winst op Rohda Raalte en een meer dan verdiend gelijkspel tegen Wijhe was ik benieuwd hoe wij het er tegen het fysieke Sallandia vanaf zouden brengen.

Vanaf minuut 1 ontstond er een echte wedstrijd waarbij beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging heen en weer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. Sallandia had voorin 2 handige spelers die uiteindelijk het verschil na een klein half uur in de 1e helft maakten, ruststand 0-3. Dat was natuurlijk wennen, omgaan met tegenslag, op achterstand komen.

Met het inbrengen van Bram en Sheigy kwamen wij vrij snel in de 2e helft op 1-3. Maar ons spel in de 2e helft was te slordig om het sallandia echt lastig te maken. Er werd niet meer opgebouwd en veelal werd de lange bal gespeeld wat resulteerde in balverlies. Zo af en toe zag je hoe wij wel willen spelen, zoals in het 1e half uur. In de opbouw naar de zijkanten konden we nog gevaarlijk worden met schietkansen voor Bram. Soms moet je in zo’n fase het geluk even aan je zijde hebben, dat je terug kan komen in de wedstrijd, bijvoorbeeld door een prachtige vrije trap van Luca die via binnenkant paal het veld weer in kwam. Uiteindelijk door wat persoonlijke foutjes werd het 1-6 voor sallandia.

Komende week weer volop trainen en werken aan balvaster worden en dat we moeten leren dat wanneer we op achterstand komen we wel de gemaakte afspraken blijven nakomen zodat we de komende wedstrijd tegen Activia de 3 punten mee naar huis kunnen nemen.

Rob Wesselink, trainer JO17