Meiden en damesvoetbal uitslagen 26 september

Zaterdag 26 september, de zon liet zich af en toe zien, maar ook de donkere wolken pakten zich soms zowel letterlijk als figuurlijk samen boven de velden waar gevoetbald werd.

De zaterdag begon goed met het mooie nieuws dat Femke Janssen spelende in de JO15-1 gescout is voor FC Twente.

Femke is al vanaf de mini`s lid van FC RDC, altijd gevoetbald in de jongensteams waar zij haar “mannetje” dan ook goed staat. Met haar kap en draai bewegingen en een uitmuntend schot in de benen is het dan ook niet verbazingwekkend dat zij geselecteerd is vanaf  2017 bij de meiden regioselectie. Daar heeft zij zich ook verder kunnen ontwikkelen en met haar balbescherming en haar specialiteit; de schaarbeweging heeft zij laten zien dat voetbal er met de paplepel is ingegoten. Dat is de scout van FC Twente dan ook niet ontgaan en heeft haar de uitnodiging doen toekomen zich te melden op de velden bij FC Twente. Wij wensen haar heel veel succes en we zijn blij dat wij deze dame nog bij ons op de velden mogen zien voetballen.

MO11 Ondanks dat de meiden vroeg hun bed uit moesten voor de verre uitwedstrijd in Enter, begonnen ze “uitgeslapen” aan de wedstrijd. Bij de eerste time-out stond het al 0-4 en in de rust stond er een mooie 0-6 op het scorebord. Iedereen wilde mee naar voren en graag zelf een doelpunt maken. Er werd even vergeten dat er ook nog verdedigd moest worden en hierdoor kon sv Enter scoren, maar hier kwam snel een Deventer antwoord op. In de slotfase van de wedstrijd werd er nogmaals gescoord, waardoor we met een 8-1 overwinning richting Deventer konden.
Sinds deze wedstrijd heeft de MO11 een mascotte, Max Cotte genaamd. Max Cotte is nog wel op zoek naar een wedstrijdshirt.

MO13-1 hebben uit in Gorssel weer lekker gevoetbald en 3 punten mee naar huis genomen. 0-1 was de eindstand.

MO13-2 hebben in Eerbeek bij de Eerbeekse boys zich kranig weten te weren. Er werd geregeld goed samengespeeld en de opbouw gebeurt ook al beter. Met een 9-3 uitslag mogen deze meiden tevreden zijn zo voor het eerst op een groot veld met elkaar.

 

 MO15-1 moesten uit in Hasselt tegen Olympia`28. De tegenstanders waren gewoon beter, er werd erg fysiek gevoetbald. Menig speelster heeft het veld verlaten met een blessure. De scheidsrechter was medebepalend voor deze wedstrijd. Helaas werd de wedstrijd niet goed door hem aangevoeld en dat leverde enige frustratie op. Met een 7-0 verlies en zeer gemengde gevoelens gingen ze naar huis.

 

 

 

MO15-2
De eerste thuiswedstrijd voor onze meiden op het veld van Sportclub Deventer tegen Davo.  Het is voor de meiden nog even zoeken naar hun plek en functie op het veld, wat ook mag met 4 meiden die voor het eerst op een groot veld spelen en waarvan 2 nog nooit gevoetbald hebben. Helaas viel binnen 10 minuten onze laatste vrouw al uit met een enkelblessure na een nare ontmoeting met de tegenstandster. Het ging hard met scoren, helaas voor de bezoekers en niet aan onze kant. De tweede helft ging ons een stuk beter af, de meiden speelden vaker op de helft van de tegenstander waar zelfs nog een kans uit ontstond. Helaas gingen we van het veld met een 0-13 nederlaag, maar het spel was beter dan de uitslag doet vermoeden.

MO17-1 en MO17-2 waren vrij dit weekend

MO17-3 speelden thuis tegen Victoria Boys. Er werd met vlagen goed gevoetbald en meerdere kansen gecreëerd. Helaas lukt het onze meiden niet om de kansen te benutten. De club uit Apeldoorn waren de betere vandaag. 2-4

Dames 1 speelden vandaag thuis tegen Colmschate. Ze kwamen er niet aan te pas. De pass verliep niet goed en er werden praktisch geen kansen gecreëerd. De kansen van Colmschate waren veelvuldig aanwezig. Door goed verdedigingswerk en reddingen van de  keepster die helaas in de laatste 15 minuten geblesseerd raakte maar toch het doel bleef verdedigen is de score beperkt gebleven. 0-3.

 Dames 2 hadden veel moeite met het fysieke spel van Voorwaarts. Ook hier vielen speelsters geblesseerd uit helaas. De kansen die onze dames kregen werden benut maar Voorwaarts as de meerdere op het veld. Met 2-6 werd er verloren.