JO19-2 vecht zich naar remise

Vandaag 3 oktober speelden wij onze derde competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Heeten JO19-2.

Heeten, is altijd een geduchte tegenstander voor ons, een fysieke ploeg ook. We begonnen in tegenstelling tot vorige week de 4-2-3-1 variant, vandaag in onze vertrouwde en bekende 4-4-2 opstelling. We wilden onze tegenstander niet tegemoet treden met fysiek spel, we wilden de bal van voet tot voet rond laten gaan, zodat de tegenstander veel moest lopen. We begonnen wat afwachtend, wat zeker niet onze intentie was. Heeten deelde wat fysieke tikjes uit om ons uit balans te brengen. JO19-2 liet zich echter niet uit de tent lokken en probeerde te voetballen. Omdat de passing niet echt zuiver was verliep ons spel niet echt naar wens.
De veldbezetting was goed, er werd hard gewerkt om dit te verbeteren. Heeten schoot in de 25e minuut een bal tegen de lat, uit de rebound werd de bal prima ingekopt, buiten bereik van onze keeper Kay, 0-1.

Opnieuw een achterstand voor ons, een opsteker voor Heeten die meteen de druk op ons doel vergrootte om er nog één achteraan te maken. JO19-2 verdedigde prima en met flair. We konden nu vol in de achtervolging voor de gelijkmaker. De bal werd aardig rondgespeeld en Heeten werd vakkundig teruggedrongen.

Brendon dook gevaarlijk op voor het doel, zijn inzet verdween net naast het doel. Jaïr kon een aantal keren gevaarlijk doorkomen aan de linkerkant, Colin deed ditzelfde aan de rechterkant ook heel aardig. RDC kreeg een aantal corners te nemen. Casper slingerde de bal goed voor het doel, Balthazar kreeg de bal niet goed op z’n hoofd om de gelijkmaker binnen te werken. Ook Edward kreeg een mogelijkheid, zijn inzet verdween net naast het doel. De ruststand was derhalve 0-1 in het voordeel van Heeten.

We bleven in de rust met ons team op het veld omdat in de kleedkamer geen thee werd gebracht/geschonken door bekende regelgeving.

Tygo en Colin verwisselden tijdelijk van positie, Colin linksback, Tygo rechtshalf. Mick nam de positie over als verdedigende middenvelder en Giel kwam in het veld als rechtsbuiten voor Edward. De bedoelingen waren duidelijk; snel, hard en laag de bal laten rondgaan, Heeten veel laten lopen, om zo te proberen de tegenstander uit te putten om vervolgens toe te kunnen slaan. Na een kwartier spelen in de tweede helft kon Heeten het niet meer belopen. JO19-2 kwam steeds vaker en dichter bij het doel van de tegenstander, het wachten was op de gelijkmaker.

Tygo schoot een bal rakelings over en Brendon dacht te kunnen scoren, maar de keeper kon ternauwernood redding brengen. Mooi om te zien dat RDC het spel bepaalde, er moest alleen nog gescoord worden. Achterin hielden de mannen zich goed staande. Zowel Mamadou als rechtback, Bram als voorstopper, Balthazar als laatste man en Colin als linksback vervulden hun taken met verve en elan. Heeten probeerde met fysieke kracht ons spel te ontregelen, JO19-2 bleef stoïcijns voetballen en loerde op zijn kansen. Uit een prima pass van Jaïr die wederom keihard werkte voor ons team kwam Brendon vrij de zestien in. Hij werd pootje gelicht en de jonge maar prima leidende scheidsrechter wees terecht naar de stip. Even was er verwarring in het team omdat hij niet onze eerste penaltynemer is. Toch was Brendon zeker van zijn zaak en legde de bal op de stip. Iedereen hield even de adem in, maar Brendon liet de keeper geen kans en schoot de bal onberispelijk hard in het doel, 1-1. Zeer verdiend, JO19-2 kreeg vleugels en Heeten wist zich even geen raad meer. Giel brak als rechtsbuiten door en kreeg de kans op 2-1, echter de keeper wist redding te brengen. Ook Brendon vocht zich met zijn sterke lichaam door een kluwen spelers door de zestien, maar kwam net te kort om de bal in het doel te jagen. Vlak voor tijd kreeg JO19-2 nog een corner. Het geheime wapen Balthazar zocht positie in de zestien maar kon de bal niet in het doel werken. Jammer, geen overwinning maar vandaag toch verdienstelijk voetbal gezien, waarbij JO19-2 genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel. Het team liet zien groeiende te zijn en voor elkaar door het vuur te gaan.

Vandaag floot de jonge maar talentvolle scheidsrechter Wim van Wijhe de wedstrijd. Hij liet zich niet van de wijs brengen door op-aanmerkingen langs de kant van Heeten zijde. Hij doorzag in het veld op tijd provocaties en liet beide teams voetballen, mede daardoor werd het een boeiende pot voetbal om naar te kijken, chapeau!

Volgende week spelen wij een uitwedstrijd bij Helios. Een ploeg die altijd voor mooi voetbal staat wat ook zeker altijd leuke duels oplevert. We reizen af met zeven auto’s, zodat er max twee spelers per auto vervoerd worden en ouders als begeleiding de wedstrijd kunnen bijwonen. We gaan het meemaken en zien er als team nu al naar uit, er ligt weer een mooie uitdaging voor ons in het verschiet.


Chris Broersma
Trainer-coach JO19-2