FC RDC JO17-1 BELOONT ZICHZELF NIET

Waar de schrijfster van de jeugduitslagen afgelopen week op onze website beweerde dat wij tegen Activia zijn afgetroefd, moet ik toch even wat rechtzetten. Tuurlijk verlies je uiteindelijk met 6-2, maar zeker niet afgetroefd als je onze eerste 25 minuten had gezien waarin we met 0-1 voorkomen en een penalty hadden moeten hebben, dan is 6-2 zeker wel geflatteerd. Activia speelde verrassend met een doorgeschoven vrije verdediger die zeker het verschil in deze wedstrijd maakte, maar wanneer wij aan de bal kwamen waren wij dreigend in de omschakeling wat uiteindelijk resulteerde in de 0-1 voorsprong. Dat konden wij helaas niet vasthouden. Mede door een eigen goal, penalty tegen en een slippertje van onze keeper werd het uiteindelijk 6-2 voor Activia. Prima 1e helft en als je dan ook nog bedenkt dat deze tegenstander 3 dispensatiespelers erin hadden staan die fysiek het verschil maakten dan hebben wij het deze wedstrijd goed gedaan.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Diepenveen begonnen wij uitstekend. 25 minuten lang kwam Diepenveen er niet aan te pas, alleen vergaten wij onszelf te belonen. Wij stonden goed, gaven niets weg, wonnen veel duels maar vergaten te scoren, teveel getreuzel in de afwerking. Goede kansen werden helaas niet benut en dan zul je altijd zien dat de tegenstander uit de eerste de beste aanval wel scoort. Een hoge voorzet van rechts kwam achter bij de 5-meter terecht. Met een simpele beweging speelde de aanvaller van Diepenveen zich vrij en liet wel zien hoe je moet afwerken. In de fase daarna werd het wat onzorgvuldig en dat zag je ook in de 2e helft terug.

Diepenveen had zeker een veldoverwicht mede doordat wij de bal te snel kwijt waren. Onrustig aan de bal terwijl er tijd genoeg was om naar de goede kleur te spelen. Dan moet die bal ook gespeeld worden maar dan toch net even iets te lang vasthouden, dus balverlies. Diepenveen scoorde met een zondagsschot van grote afstand over Sebas en na een onoplettendheid werd de 3e diepenveense goal bij de 2e paal ingetikt. Uiteindelijk werd de eretreffer door Bram gemaakt na een goed lopende aanval vanaf de rechterkant. Deze wedstrijd aan de bal 1e half uur prima, daarna zakte het na de tegentreffer wat in. Komende week trainen op manier van verdedigen zodat wij wanneer we niet tot scoren komen wel de nul kunnen houden.

Beginopstelling:

Keeper: Sebas Winter

Achter vanaf links: Ticho Roosink; Chiel van de Brink; Lars Pleiter; Wen Jie Lin

Midden vanaf links: Vic Holtkamp; Ruben van Komen; Sheigy Yunusov; Luca Melis

Voor: Bram van der Waarde en Victor Evenblij

Wissels: Fynn Hijlkema en Ruben Oosterlee

Blessure: Ersen Celep

A.s. zaterdag 17 oktober spelen wij de uit bekerwedstrijd tegen Schalkhaar. Aanvang 11.30 uur.

Rob Wesselink                                                                                                                                                                                                                        Trainer JO17