Meiden voetballen door!

Vandaag hebben de meiden in de samenwerking FC RDC en Sportclub Deventer lekker gevoetbald. Nu de competitie stil ligt i.v.m. de Coronamaatregelen mag er wel binnen de eigen vereniging gevoetbald worden en daarom gooien we de boel lekker door elkaar. MO11 en MO13 hebben een eigen competitie opgestart en spelen elke week een andere wedstrijd in hetzelfde team. Vandaag werd de eerste wedstrijd in hun eigen CL gespeeld en dat waren leuke wedstrijden.

Omdat de voetbalcompetities stil liggen ontstond het idee om een interne minicompetitie op te zetten. De speelsters van de MO11 en de MO13 teams werden door elkaar gehusseld en verdeeld over 4 teams van de Serie A. Vandaag, 24 oktober, stond de eerste speelronde op het programma: AC Milan – Everton en Manchester City – AS Roma.
De wedstrijd Manchester City – AS Roma was een mooie wedstrijd. De eerste helft ging het gelijk op, AS Roma kwam 3x op voorsprong en ze gingen met een 3-2 voorsprong rusten. De thuisploeg kreeg in de tweede helft veel kansen en raakte een paar keer de lat, maar AS Roma benutte de kansen die ze kregen goed en de score liep snel op naar 2-5. Manchester City zette het vizier op scherp en bogen de achterstand om in een 7-5 voorsprong! AS Roma maakte het nog spannend door er 7-6 van te maken, maar vlak voor het eindsignaal werd het 8-6. Alle meiden hebben met veel plezier goed hun best gedaan! geschreven door Miriam Lanjouw.

Hoe mooi kun je het weekend beginnen!!!
Vandaag was het dan zover, Everton tegen AC Milan. Een echte topper!!! Spannend voor alle meiden want er werd gespeeld in teams van verschillende leeftijden. De teams bestaan uit spelers van de Mo13-1, Mo13-2 en Mo11.
Na een kleine kennismaking, want namen noemen is altijd makkelijker dan Joehoe, begonnen we met de warming-up. Onder leiding van Jaimely werden even de spieren lekker opgewarmd. De meiden lieten al meteen merken dat ze er zin in hadden en dat hadden wij als begeleiding, Alana en ondergetekende ook. Voetbaltechnisch even wat dingen aangepast, dus lekker in dribbelen in plaats van ingooien. We spelen 8 tegen 8 dus een scheidsrechter hebben we niet nodig. Dat kunnen de spelers lekker zelf regelen.
We kwamen sterk uit de startblokken. Zoveel mogelijk iedereen op hun eigen fijne positie laten spelen was onze opzet. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd, aangezien je twee wissels hebt. Achterin hadden een goed blok staan. Charlotte stond op goal en Esilya en Eva, twee rotsen in de branding, stonden daar prima hun mannetje. Middenveld werd gemaakt door Kokob, Puk, Emma, en Bente en voorin lieten we het lekker rouleren. Jasmijn kwam geregeld als een duveltje uit een doosje door de verdediging heen en met een steekballetje bereikte ze vaak Sanne. Die wist hierdoor ook geregeld het netje te raken. Emma en Jaimely kwamen geregeld via de zijkanten naar binnen en konden op die manier voor gevaar zorgen.
De goals werden door middel van mooi samen spelen gemaakt. Soms gingen we even proberen iets op een andere positie, maar de basis weten we nu wel. Bente werd op plekken gezet die eigenlijk overbleven, dus die was de jojo van vandaag. Esilya en Eva hebben de verdediging goed onder controle gehouden. Het middenveld werd door hen goed gevonden en die lijn werd dus doorgezet naar voren. Na twee keer een half uren spelen was de einduitslag 8-2.
Ik zag na afloop allemaal blije gezichten dus ik ga ervanuit dat we genoten hebben. Rode wangetjes en zweet waren het resultaat van deze mooie wedstrijd. Wij , als begeleiding , hebben ook enorm genoten en we verheugen ons op volgende week. Geschreven door Annerieke Vogel.

Ook de MO15 en MO17 meiden zijn lekker bezig geweest. 28 Meiden meldden zich op het veld. De gezamenlijke warming-up wordt ingezet……

Besloten werd om 7×7 te voetballen en de 4 teams werden door de trainers gemaakt. In een kleine poule werd er gevoetbald. Ajax, Juventus, Barcelona en Chelsea treden tegen elkaar aan.

Chelsea was vandaag de beste in de poule. Chocolade stond er op het spel! Zo zien we maar weer dat er ook een boel plezier en voetbal kan plaatsvinden als er geen competitie gespeeld hoeft te worden en daar doen we het voor!

Volgende week zetten we het spelletje voort al zal het voor de MO15 en MO17 nog een verrassing zijn wat er plaats gaat vinden. Dat laten we maar aan de trainers over.