Meidenvoetbal

Zaterdag 31 oktober, daar waar anderen zich al klaar maken voor een Corona proof spooktocht voor Halloween, moesten onze meiden eerst nog even onderling aan de bak. In de ochtend stond er voor de Mo11 en Mo13 de tweede wedstrijd uit de competitie op het schema. Alle speelsters zijn door elkaar gemixt en spelen elke week een wedstrijd in hetzelfde team. Everton moest het opnemen tegen AS Roma en Manchester City tegen AC Milan. Het belooft een mooie voetbaldag te worden!

Het is weer zaterdag, en dat betekend lekker de wei in. De volgende topwedstrijd stond alweer gepland. Everton tegen AS Roma. Alle meiden hadden er weer erg veel zin in. Klein probleem bij Everton, de keepster is geblesseerd. Maar dat werd netjes opgelost door Bente en Sanne. Die zouden hun best doen om het doel schoon te houden.
Alana had de tactische wissel goed voor elkaar. Jaimely begon weer als vertrouwd met de warming up. De fris en fruitig gewassen hesjes werden aangedaan en we konden beginnen. Beetje spannend in het begin, aftasten maar al gauw werden de juiste poppetjes gevonden. Achterin stonden de rotsen in de branding weer, Esilya op rechts en Eva op links. Midden veld werd gecontroleerd door Kogeb, Puk, Emma en de voorhoede de snelle meiden Sanne, Jaimely en Jasmijn. Bente begon als keeper. Na een paar minuten werd er al gescoord, Sanne en Jaimely wisselen elkaar daar goed in af. Ook de tegenstander kwam met veel regelmaat oog in oog te staan met Bente, maar in het begin hield ze vele ballen eruit. Het ging mooi gelijkwaardig op.
Na de rust ging Sanne op goal staan, wel een gemis in de voorhoede. De tegenstander maakte daar goed gebruik van. Het werd erg spannend, billenknijpen noemen we dit en bij de stand 5-5 toch maar zelf ingegrepen. We spelen wel voor de lol, maar toch wil je er alles aan doen om te winnen. Sanne ging de voorhoede weer in en Bente op goal. Eva en Esilya hadden soms grote moeite met de spits, wat een klasse speelster. Af en toe waren er vier verdedigers nodig om haar af te stoppen. Kokob kwam een paar keer goed via de zijkanten op en de goals werden ook weer gemaakt. Puk zorgde voor extra druk naar voren. Emma kwam vaker mee verdedigen en Jasmijn dribbelde lekker voor rond. De ballen kwamen nu bijna allemaal perfect aan en er werd weer gescoord. De eindstand was 9-6.
Heerlijk om die tevreden koppies te zien. Trots op m’n team!! De groene hesjes draaien alweer lekker hun rondje in de wasmachine, zodat ze volgende week zaterdag weer fris en fruitig zullen zijn. Ook dan gaan we weer lekker de wei in! geschreven door Annerieke.

Vandaag was het de twee dag van het minitoernooi. Een ware kraker stond op het programma. Manchester City tegen AC Milan.
Het spel was aan beide kanten goed maar het was Milan die vooral de eerste helft erg effectief was met de kansen. Iedere kans was bijna raak. Dat het aan beide kanten om een mix elftal ging was niet te zien want bij beide teams werkten de meiden van O13 en O11 goed samen. Doordat Milan haar kansen benutten stond het met rust 6-2 voor Milan. Na de rust verdedigde City veel beter en vielen er lange tijd geen goals. In de slotfase wist Milan toch nog 3x te scoren. Aimee blonk uit met 5 goals mede ook door goede passes van Lynn, Lott en Brechtje. Volgende week helaas alweer de laatste wedstrijd van dit mini toernooi. Geschreven door Patrick.

In de middag werd op het terrein van FC RDC een mini EK gespeeld van een mix van meiden uit de MO15 en MO17. De zon liet zich zien en het werd een mooie voetbalmiddag.

Maar liefst 38 meiden waren er aanwezig. Na een lekkere warming-up worden de meiden ingedeeld in de teams. Zweden, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken en uiteraard Nederland gingen de duels tegen elkaar aan. Dit maal waren er maar 2 keepers aanwezig, dus binnen de andere teams werd het met veldspelers opgelost. Voor sommigen is dit een last en anderen laten hun beste kant zien!

De wedstrijden duren 18 minuten en de stand wordt doorgegeven na elke wedstrijd bij het bord.

Even 5 minuten pauze en er werd weer gestart met de volgende wedstrijd.

Na 1 uur werd er even een langere pauze genomen, de meiden lieten de ranja, het water en tussendoortje goed smaken en konden zich zo weer opladen voor de 2e helft van het toernooi.

De laatste wedstijden vielen wat zwaar aangezien ze al 80 minuten aan het voetballen zijn geweest achter elkaar door.

Duitsland was de grote winnaar van vandaag.

Het winnende team:

vlnr. Odille, Lente, Clara, Anna Vera, Robin(coach) Elma en Sarah

De middag werd afgesloten met chocolade en applaus voor de winnaars. Het was een heerlijke voetbaldag met mooi en zacht weer, vanavond lekker griezelen bij volle maan en volgende week weer met z`n allen op het veld!