Jeugd blijft actief op de zaterdag!

Zaterdag 7 november was een ideale dag voor lekker voetbal. De trainers hebben zich goed voorbereidt en er waren weer lekker veel kinderen aanwezig. Lees de leuke verhalen gemaakt door de trainers of de stagiaires uit de teams:

Op 7 november hebben  jo9-1 en jo9-2 een onderling toernooi gespeeld. Het was ideaal weer (zonnetje en niet te warm) om te voetballen.

De drie trainers (Stef, Roy en Theo) hadden de spelers verdeeld in 6 teams van 3 spelers.  Ieder team had de naam van een Europese topclub: Paris Saint Germain, Juventus, Barcelona, Bayern München, Ajax en Manchester City. Voor de start van het toernooi hebben we nog gezongen voor Myrthe omdat Myrthe jarig was en een traktatie had meegebracht. Na het opeten van de traktatie zijn we gestart op drie kleine veldjes met kleine doelen.

Iedereen deed goed zijn best. Er werd goed overgespeeld en er zijn veel doelpunten gescoord. Het was goed om te zien dat wat op de training is geoefend terug was te zien in de wedstrijden.    Trainers Stef en Roy hebben nog geprobeerd om het vooraf gemaakt speelschema in de war te sturen, maar toen ze er niet meer uitkwamen was het toch goed om een speelschema te hebben 😊.

Ajax (Sieb, Cas en Lars) heeft alle wedstrijden gewonnen (15 punten) en dus het toernooi gewonnen.

Goed gedaan Sieb, Cas en Lars).                                                                                                                                                                                                                                        Nadat de winnaars op de foto zijn gezet en we nog een groepsfoto hebben gemaakt zijn we allemaal tevreden naar huis gegaan.

                                                                                                      Bedankt allemaal voor jullie inzet en jullie aanwezigheid.

 

Op 7 november is er weer geweldig voetbal gespeelt op de velden van FC RDC. De jo10, jo-11 en de jo-12 hebben zich weer flink bewezen. Ze hebben zich weer laten zien dat ze echt kunnen voetballen.

We hebben heel goed voetbal gezien van alle teams. Er zijn daarom ook veel mooie goals en assist gegeven. Al in de eerste ronde konden we al zien dat het heel erg spannend was.

Op veld 2 speelde Barcelona ons eigen FC RDC een gelijkspel. Op de andere speelde Vitesse tegen Juventus en we hadden ook Liverpool tegen Paris.

Tussen alle speelrondes door hebben we veel verschillende emoties gezien, teams die aan het juichen waren. Maar ook teams die het zo jammer vonden dat ze een wedstrijd hadden verloren. Dus met veel verschillende emoties door alle 5 de rondes heen blijf het voor ons als trainers ook erg spannend. Wie ging er nou met de eerste prijs van door?

En zelf in de laatste ronde stonden wij te kijken met open mond. Want wat speelden alle teams, zelfs tot de laatste minuut zo en zo goed. Er was niks te blijken van maar een speler dat die moe was, iedereen was aan het vechten voor nog 1 extra goal.                                                                                                                                                                                                                                        En aan het eind van onze laatste speelronde heeft onze Teun alles snel bij elkaar weten op te tellen. En zijn we op een uitslag weten te komen. Wie was er eerste geworden in de poule. Dat kon maar 1 team zijn, maar toen Teun de uitslag vertelde waren er drie teams die bovenaan stonden met 11 punten. Vitesse, Juventus en Liverpool hadden allemaal 7 punten. Toch konden we maar 1 winnaar hebben in de poule, dus keken we naar de doelsaldo. En daarin is gebleken dat Liverpool op een doelsaldo kwamen van + 14, daarachter Vitesse met +12 en op plek 3 hadden we Juventus met een doelsaldo van +9. Op plek 4 was geëindigd Paris met 4 punten, op plek 5 Barcelona en op plek 6 RDC.

Maar het was nog niet gespeelt. Er kwam nog een finale. Plek 1 en 2 in de poule moesten nog een keer tegen elkaar strijden. Plek 3 en 4 moesten ook nog een keer strijden en plek 5 en 6. Deze laatste 2 ploegen hadden allebei nog veel energie en wouden graag winnen, dit wordt dus een hele spannende finale.

En laten we dan maar meteen beginnen met de uitslag van de finale tussen plek 5(Barcelona) en plek 6(FC RDC) beginnen. Vooraf wisten wij al dat dit wel misschien de spannendste wedstrijd werd van allemaal. En dat was die ook, met veel mooie actie en sommige balen die maar met naast het doel gingen. Wist ons eigen FC RDC te winnen met 4-3 van de grootte ploeg uit Spanje. Allebei de teams hebben dit toernooi keihard geknokt.

Dan de finale tussen plek 3(Juventus) en plek 4 (Paris). In deze wedstrijd was te zien dat allebei de ploegen erg hard zijn best deden om te winnen. We hebben dan ook veel mooie acties gezien en leuke passes. Maar in het eind kan er maar 1 ploeg winnen en dat was Juventus. Zei wonnen met 5-0 van de club Uit Parijs.

En dan tussen plek 1 (Liverpool) en plek 2 (Vitesse) hebben we ook een mooie finale gezien. Ook weer bij deze wedstrijd hebben wij weer genoten. Veel mooie acties en mooie goals. Daarnaast hebben we ook gezien dat echt alle spelers ervoor knokte om te winnen. Maar ook hier kan er 1 team winnen. Het Liverpool uit Engeland was vandaag te strek voor ons Vitesse. Liverpool won met 4-1, maar toch ging Vitesse erg sportief met deze nederlaag om en gingen ze met vrolijke gezichten weer naar huis.

Wij hebben als trainers een erg mooi toernooi mogen mee maken. Wij vonden het super dat al onze sporters zo fanatiek alle wedstrijden in gingen. Wij hebben veel gave acties, passes en goals gezien, maar ook veel sportief gedrag.

Afgelopen zaterdag, 7 november, liet de jeugd van RDC zich weer van zijn sportieve kant zien! JO8-1 en JO8-2 speelden een mini toernooitje, waarbij we in gemixte teams van vier spelers tegen elkaar uitkwamen.

Rond 8.45 uur stond iedereen klaar en kwam Ajax uit tegen Feyenoord en Barcelona tegen Real Madrid. Er werd fanatiek gespeeld en er was veel plezier. De tweede en derde ronde speelden we met dezelfde teams tegen een nieuwe tegenstander, zodat iedereen elkaar een keer trof.

De pauze werd benut om lekker even wat te drinken en nieuwe krachten te verzamelen. De teams werden na de pauze opnieuw ingedeeld. Speelde je voor de pauze nog bij Ajax, dan zou je nu zomaar bij Real Madrid kunnen voetballen! Drie speelronden gaven we alles wat er in zat. Aan het eind van de ochtend was er opnieuw een winnaar; Barcelona won deze ronde!

Ondanks alle beperkingen waar we nu mee te maken hebben door de Corona, was het op deze manier weer een sportieve en gezellige ochtend, waarin er flink gevoetbald werd!