Meiden zijn weer lekker bezig op het veld

Zaterdag 21 november, er mag weer gemixt worden op de velden bij Sportclub Deventer. Dat betekent dat de opgestarte onderlinge competitie weer hervat kan worden. Dat klonk bij de de meiden van de MO11 en de MO13 goed in de oren. Wat hadden zij er weer zin in om te voetballen met elkaar. Ondanks af en toe een druppel uit de lucht en een ijzig windje langs de lijn hebben de meiden weer lekker met elkaar gevoetbald. De meiden van de MO15-1 hadden een activiteit op het veld bij FC RDC. MO15-2 en de MO17 teams zullen volgende week weer opstarten.

Na 2 voetballoze zaterdagen werd de Serie A/Premier League combi vandaag hervat.
Vandaag staan de wedstrijden Manchester City- Everton en AS Roma – AC Milaan op het programma.
Bij AS Roma ontbraken vandaag 2 speelsters, maar gelukkig hebben we een nieuwe aanwinst, Isabel maakt vandaag haar debuut en moet het gelijk opnemen tegen haar grote zus die bij AC Milaan speelt!
In het begin van de wedstrijd zijn de meeste kansen voor AC Milaan, maar na bijna 20 minuten opende Sofia de score voor As Roma. De voorsprong van AS Roma werd binnen een minuut ongedaan gemaakt door AC Milaan.
AS Roma bouwt de score snel uit naar 3-1, maar op slag van rust maakt AC Milaan de aansluitingstreffer.


AC Milaan begint goed na rust en scoort direct: 3-3, maar binnen een minuut neemt As Roma weer de leiding en bouwt de score, met nog een kwartier te spelen, uit naar 5-3. AC Milaan geeft niet op en ze knokken zich terug naar 5-4 en 5 minuten voor het eind van deze wedstrijd wordt het 5-5. Gezien het spel is een gelijkspel een terechte uitslag, al hadden beide partijen liever de volle winst mee naar huis genomen.


Jip, Maartje, Vera, Isabel, Nikki, Romy, Julia, Sofiia, Chan, Brechje, Lott, Anne, Mila, Lena, Lynn, Aimee, Reza, Philine, Joanne, jullie hebben het vandaag supergoed gedaan en er samen een leuke en spannende wedstrijd van gemaakt, toppers! geschreven door Miriam.

Het winnende team “Everton”

Eindelijk mochten de teams MO13-1,MO13-2 en MO11 weer spelen na de nieuwe maatregelen. Het was echt weer tijd voor het mix toernooi! Een gewone zaterdagochtend sloeg om tot een
bloedspannende wedstrijd.’’ Manchester City’’ tegen ‘’Everton’’. We begonnen de warming-up die samengesteld werd door Jasmijn en Elysia. Daarna nog wat ballen afwerken op de goal en konden
we eindelijk beginnen.
We begonnen met Charlotte als keeper, maar die viel geblesseerd uit. In de tweede helft nam Bente haar taak over. Samen met Eva en Elisya als verdediging stond het als een huis. Puck, Emma en Kokob speelden op het middenveld. Later ging Kokob naar voor met haar mooie acties en speelde samen met Jasmijn, Jamely en Sanne in de voorhoede. In de eerste helft begonnen we met 2 wissels die 5 minuten moesten wachten, zodat we nog lekker warm bleven. In de tweede helft hadden we nog maar 1 wissel.
Er werden prachtige goals gemaakt. De eerste goal werd gemaakt door het team van Manchester City. Het duurde niet lang voor dat Everton terug kwam en scoorde. Er werden veel corners genomen
en er waren veel kansen over en weer. Dankzij een aantal mooie reddingen van de keepers bleef het nog even gelijk. Het bleef echt spannend, want iedereen wou natuurlijk graag winnen. Het liep
steeds op, maar helaas voor Manchester City werden er geen goals meer gemaakt na hun 4dedoelpunt van Emma. Everton was zo blij toen ze hun 5de doelpunt maakte en daarna maakte ze ook
nog een 6de doelpunt. Ze waren zo blij. Erverton had deze wedstrijd gewonnen!! Elysia sprong zelfs in de lucht van de blijheid. Het team had een hele leuke spannende wedstrijd gespeelt. Het was een leuke ochtend en iedereen ging blij naar huis. Geschreven door Alana.

In de middag hadden de trainers van de MO15-1 weer wat leuks in petto voor vandaag. Een voetbalvariant van het slagbal. Teambuilding, passen, aannemen en tactiek kwamen hier goed aan de orde. Met veel plezier werd hieraan deelgenomen.

Gezien er een straffe wind stond werden er ook andere oefeningen gedaan om weer even op te warmen omdat je in het veld soms iets langer stilstaat. Het team heeft het gezellig met elkaar.

Uiteraard mag het latje trap niet ontbreken; hier vragen de meiden zelf om dit te gaan doen. Na een goed 2 uur bezig te zijn op het veld gingen de meiden en de trainers met een lekker gevoel naar huis. Een warme douch is geen overbodige luxe na de eerste écht koude voetbaldag; onesie en warme sloffen aan en daarna lekker languit op de bank!

Een klein filmpje om een indruk te krijgen. De wind is goed te horen…..