Veel beweging op de velden bij FC RDC

Zaterdag 20 november, de eerste échte koude zaterdag dient zich aan. Maar daar maken de kinderen die vandaag moeten voetballen zich helemaal niet druk om. Daar waar sommige trainers of leiders zich in de nacht druk maken of het allemaal wel goed zal verlopen de volgende ochtend, draaien de kinderen zich nog eens lekker om en dromen van die ene mooie goal die vandaag gescoord gaat worden. De meiden hadden vandaag ook een hele planning staan op beide complexen, het verslag hiervan kunt u elders lezen. Ondanks de straffe koude wind werd het een mooie voetbal dag!

De mini`s waren weer lekker voltallig aanwezig, een heerlijk genot om naar te kijken hoe ze met elkaar en de enthousiaste trainers er altijd weer wat moois van weten te maken.

De JO 8 en 9-2 hebben een onderling toernooitje gespeeld; Ronel heeft er vandaag een verslag van gemaakt.

Zaterdag dat is toernooi dag, Op zaterdag 21 november om half negen stond er weer een onderling toernooi voor de boeg voor de jo8-1, jo8-2 en de jo9-2. We hadden de spelers verdeeld in vier teams van vijf; de vier teams heette: Ajax, Go Ahead Eagles, Real Madrid en Pec Zwolle. Toen de teams verdeeld waren over de drie velden kon het toernooi beginnen.

De kinderen deden het allemaal leuk. Mooi om te zien was dat ze er allemaal plezier in hadden en dat ze enthousiast waren om het toernooi te willen spelen. En we hebben veel goede en mooie dingen gezien in het toernooi zoals;  mooie combinaties, goals en we zagen een aantal mooie verdedigings acties. Op veld 1 speelde Ajax tegen Go Ahead Eagels en op veld 2 stonden Real Madrid en Pec Zwolle tegen elkaar. Na 2 speelrondes werd het al wel duidelijk wie er titel kandidaat zou worden maar iedereen had nog kans om te winnen.

Nadat speelronde 2 gespeeld werd begonnen we daarna aan speelronde 3 en 4 die waren erg spannend maar aan het eindresultaat zien we dat er 2 club met de punten er vandoor zijn gegaan. Na speelronde 4 hebben we de kinderen een pauze gegeven om ranja te gaan drinken en om een koekje te gaan eten.

Na de pauze gingen we verder met de laatste speelronde dus iedereen kon nog punten pakken om zo hoog mogelijk uiteindelijk te gaan eindigen. het was erg spannend wie zouden er met de laatste 3 punten vandoor gaan zou dat Real Madrid en Ajax of toch Go Ahead Eagels en Pec Zwolle.

Uiteindelijk kwam het zo ver na 10 minuten waren alle twee de wedstrijden afgelopen en gingen Ajax en Pec Zwolle met de laatste 3 punten er vandoor maar zou dat genoeg zijn om te winnen dat hoorde ze daarna als we even met z’n allen bij elkaar kwamen om te weten te komen welk team dit toernooi gewonnen heeft.

Uiteindelijk kan er maar 1 team winnen en dit keer was dat Ajax met (12 punten) won.  Op de foto het Ajaxteam; Ensar, Eness, Sebas, Emma en Lancelot

De JO9-1 heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen het jongste team van Passend voetbal. Martijn heeft een verslag hiervan gemaakt;

Passend voetbal
JO9-1

Zaterdag 21 november hebben wij als Jo9-1 een klein wedstrijdje gespeeld van 4x 10 minuten tegen het jongste team van passend voetbal. Het was de eerste wedstrijd sinds het stopzetten van de competitie voor ons. Team JO9 speelde in de oranje hesjes vandaag omdat Passend voetbal de eerste echte keer in het tenue van FC RDC ging voetballen.


De jongens keken er allemaal heel erg naar uit om weer een wedstrijd te spelen en voor het team van passend voetbal was dit zelfs hun eerste echte wedstrijd.

Het was een erg leuke wedstrijd om te zien vanaf de zijkant omdat de jongens allemaal aan het genieten waren.
Er werden mooie goals gemaakt aan beide kanten. De laatste 10 minuten zijn alle kinderen het veld in gestuurd en zo zijn we de partij geëindigd met 9 tegen 8.
Namens de trainers en leiders van FC RDC Jo9-1, willen wij het team van passend voetbal bedanken voor deze leuk pot!

De JO10 fanatiek aanwezig en daar waar nodig een extra rondje om het veld. Stagiair Tom heeft een verslagje van de fanatieke training gemaakt; Op de frisse zaterdagmorgen stond er weer een training op het schema voor de JO10-1. Om 10:00 waren ze allemaal aanwezig.

De training begon met 5 rondjes lopen, omdat ze niet hadden geluisterd naar Marc (Trainer JO10-1). Toen de laatste spelers aan kwamen gerend konden we eindelijk beginnen aan de training. De training was een partij opgedeeld in 4 blokken van 15 minuten, de gebruikelijke tijden zoals in de competitie. Het begin was al lekker fanatiek met veel kansen voor beide partijen. Het was net echte wedstrijd zo spannend. In het eerste blok stond het uiteindelijk 2-0. Er werd even gedronken en gekletst en iedereen was weer klaar voor blok 2.
In blok 2 was er al meteen veel verschil. De partij met 0 doelpunten zette heel veel druk waardoor het al gauw 2-1 stond. Het werd al gauw een stuk serieuzer en iedereen zat helemaal in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de gelijkmaker gescoord en belande we in de rust. Even van kanten wisselen en we konden het spel hervatten. Blok 3 was het was het wat soepeler en werd vooral rond getikt. Er vielen dan ook veel meer doelpunten als in de vorige 2 blokken met voor dit blok een eindstand van 5-4.

 

Blok 4, de beslissende ronde. De spanning was om te snijden. Iedereen was opper gefocust. De bal kwam in het veld en het meteen Game On! Iedereen wou winnen dus er waren een paar flinke schouderduwen te zien. Aan beide kanten werden doelpunten gescoord, met dan uiteindelijk de overwinning voor James, Douwe, Ensar, Jayden, Devin en Stagiair Tom.
Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een penalty afvalreeks.

Ook de JO11 hebben de bal lekker laten rollen met elkaar. Ondanks dat niet iedereen aanwezig was, werd er lekker getraind.

De JO12 en het oudere team van  Passend voetbal hebben onderling een heuse strijd geleverd. Daan en Kai, trainers van de jo12 hebben een verslag gemaakt;

oudere team Passend voetbal en de JO12

Vanochtend mochten de toppers van Passend voetbal het opnemen tegen de toppers van de jo12. Eindelijk mochten ze weer een wedstrijd spelen in het mooie tenue van RDC. Allebei de ploegen hadden er enorm veel zin in. En dit was dan ook wel te zien aan het spel van beide ploegen.

Passend voetbal begon heel goed aan de wedstrijd en kwam met 1-0 voor. Een geweldig doelpunt. Vlak daarna kwam de stand gelijk 1-1 en dit al binnen de eerste 10 minuten. Maar Passend voetbal zat in een goede fase en wilden meer.

Zo gezegd zo gedaan, ze kwamen voor met 4-1 en wat waren het een geweldige goals. Maar natuurlijk was dit voor JO12-1 moeilijk om bij te houden. Maar ze lieten ze niet zomaar winnen, door hard te vechten en door goed samen te spelen kwamen deze jongens op een voorsprong van 4-6.

Ongelofelijk, zo stonden de trainers langs de kant te kijken. Ze wisten niet wat ze meemaakte. Wat een wedstrijd was dit zeg. Maar voordat de trainers wat konden zeggen kwamen de jongens van pas en voetbal terug. Ze wisten weer te scoren, het stond nu 5-6 voor de JO12-1. Nu werd het wel erg heet onder de voeten van de JO12-1, dus moesten ze weer scoren.

En dat deden ze, een geweldige goal. 5-7 alweer, dit was natuurlijk goed nieuws voor de jongens van de JO12-1. En toch was de spanning te hoog in de wedstrijd. Passend voetbal wist alweer te scoren, nog 1 doelpunt en het was weer gelijk. Met de laatste minuut op de klok leken de jongens van de JO12-1 gewonnen te hebben. Maar passend voetbal knokte zich nog 1 keer door de verdediging heen en wist daarna ook weer zo’n geweldige goal te maken. 7-7 schreeuwde iedereen, het was echt weer gelijk. Dus naar 60 minuten mooi voetbal gezien te hebben is het 7-7 geworden. Een mooie uitslag voor beide ploegen.

Gelukkig was er bij iedereen een blij gezicht te zien. Iedereen heeft lekker kunnen voetballen. Ondanks de kou, hebben wij als trainers erg kunnen genieten van alle kinderen op het veld die een mooie strijd hebben gestreden.

De JO13 heeft vandaag een circuit afgelegd. Jesse kreeg hulp van Martijn en Megan om de jongens aan het werk te zetten. Jesse heeft een verslag gemaakt; Voetbal-parcours JO13-1: Om 10:00 stonden de jongens van de JO13-1 klaar om te beginnen aan het voetbal-parcours. De jongens waren allemaal erg enthousiast en gedreven om te winnen. We gingen zo snel mogelijk van start! Met alle verschillende onderdelen konden punten gehaald worden. De behaalde punten werden allemaal opgeteld om vervolgens een uiteindelijke winnaar te bepalen.

De snelheidsmeter en het voetbaldoek in de goal waren een groot succes. Er heerste een onderlinge strijd wie er het hardst kon schieten en natuurlijk wie nou de mooiste ballen in de kruising schoot!

Alle onderdelen werden langs gelopen. Het was erg mooi om te zien hoe fanatiek de jongens waren. Onderlinge strijd op een leuke, positieve manier. Om 11:30 waren alle punten bij elkaar opgeteld. De top 3 ging met lekkere prijsjes ervandoor. Op nummer 3 eindigde Sjoerd met 48 punten. De strijd om de eerste plek was erg spannend. Op plek 2 is Jayden met 52 punten geëindigd. Devran ging naar huis met de eerste plek. In totaal behaalde hij 54 punten!

De JO15 en de JO19-2 waren vrij vandaag.

De JO17-1  en de 17 jarigen uit het team van de JO19-1 ( dit i.v.m. de aangescherpte Corona regels vanuit de gemeente) spelen de aankomende weken een toernooi, waarin het uit eindelijk gaat om wie de meeste punten behaald heeft aan het eind van het toernooi.

indeling van de teams

Elk toernooi speelt een speler in een andere samenstelling van het team.

Er werd fanatiek gespeeld en soms ging het er best heftig aan toe.

even pauzeren en bijkomen

De trainers Soof en Rob moesten zelf ook meedoen om de teams gelijk te verdelen. Stiekem vinden ze dat helemaal niet erg want aan hun fanatiekheid ontbreekt het zeker niet en beiden gaan geheel mee in de strijd. Bij een remise moet er toch doorgegaan worden voor de winst met een goldengoal. Het team van Rob werd vandaag de grote winnaar.

Ondanks de kou is het een mooie dag geweest met veel voetbal in welke vorm dan ook. Belangrijk is het om de kinderen aan het voetballen te houden en dat gebeurt er zeker op het terrein bij FC RDC. Alle blijde gezichten op het veld, ze mogen voorzien van wat ranja en lekkers en de verhitte koppies die uiteindelijk het terrein weer verlaten, daar doen we het voor. Verzadigd en met trots verlaat ik in de middag het terrein bij FC RDC; dat ik vandaag weer onderdeel heb mogen uitmaken van een superdag met mooi voetbal!

Suzanne van Lochem; Jeugdcommissie bestuur en meiden en damesvoetbal.