Meiden voetballen door!

Zaterdag 28 november, ondanks kou en mist wordt er lekker gevoetbald op de velden bij Sportclub Deventer en FC RDC. De trainers doen er alles aan om de teams lekker bezig te houden op de zaterdagen waar anders in de competitie gestreden zou worden.

Voor de MO11 en MO13 teams is er een intern mixtoernooi opgestart en vandaag beginnen ze weer opnieuw met een poule. Ditmaal geen uitgebreid verslag maar de meiden waren weer fanatiek aanwezig en speelden lekker samen om voor de winst te gaan.

Elke week speelt het team 1 wedstrijd en uiteindelijke zal er 1 winnaar uitkomen na 3 weken.

De meiden van de MO15-1 hebben de jongens van FC RDC JO13-1 uitgedaagd voor een oefenwedstrijd:

Trainers Jesse en Robin vonden dit een leuke uitdaging en wilden deze strijd wel aangaan. Ard de trainer van de meiden had nog wel een uitdaging want zijn team is momenteel geveld door wat blessures. De keepster is er niet bij, Morris de keeper van JO15-3 was bereidt om te keepen in een meidenteam,  hoe stoer is dat. Hij vond het zelfs nog leuk ook en heeft goed gekeept! Uit de MO13 werden 3 meiden gevraagd om mee te spelen. Een uitdaging en ook zij hebben lekker meegespeeld.

teambespreking

Enige spanning hing er op het veld, want de jongens waren niet van plan om te gaan verliezen van de meiden, maar anders om dachten de meiden de jongens een poepie te laten ruiken. Beloofd dus een mooie pot te worden. En dat werd het….Het spel ging over en weer, de jongens dachten met gemak door de verdediging van de meiden heen te komen maar dat gebeurde mooi niet. Er kon weer opgebouwd worden en de meiden gingen er door het midden vandoor.

Maar ook zij stuitten op de verdediging. De jongens versnelden een momentje en dat kon niet dicht gelopen worden en de 1-0 stond op het bord. Echter lieten de meiden het hier niet bij zitten en direct na het aftrappen na de 1-0 gingen ze ervan door en de 1-1 was snel gemaakt. De meiden geloofden erin en er lag ruimte voor ze over het middenveld. Een vrije trap volgt op zo`n 20 meter vanaf het doel voor de meiden. Door de meiden werd er geroepen om Kim, die de vrije trappen er met regelmaat inlegt.

En ook nu was zij iedereen de baas. Over alles en iedereen heen in de kruising. Yes de meiden waren blij, want ze staan voor! Maar helaas was dit van korte duur. De jongens revancheerden zich en al snel was het 2-2. Na 20 minuutjes was er een time out.

In de tweede helft waren er vele aanvallen aan beide kanten wat resulteerde in meerdere hoekschoppen over en weer. De jongens kwamen voor te staan met 3-2 maar ook nu lieten de meiden zich niet kennen en gebrand op de gelijkmaker gingen ze ervan door, 3-3 zat er meteen weer in!

Er werd goed gevoetbald door beide teams en het spel snelde voort. De meiden konden het snelle spel niet bij benen en de vermoeidheid trad bij sommigen toe. De jongens konden hiervan profiteren en de meiden waren min of meer uitgespeeld. De goals die hierna vielen voor de jongens waren verdiend, door goed en snel spel wisten ze de meiden af te troeven en met 6-3 werd het veld verlaten. Dit ruikt naar revanche voor de meiden! Wie weet……

MO15-2 hebben onderling met de MO17-3 getraind. Leidster Brenda heeft verslagje gemaakt:

Zaterdagmiddag heeft de mo15-2 eindelijk weer eens een (oefen)wedstrijd gespeeld. Helaas met maar 8 van de 14 speelsters, maar we hadden hulp van 2 mo17-2 meiden. We speelden een oefenwedstrijd tegen de mo17-3, die ook 3 leenspeelsters hadden van de mo17-2. Super dat dat gewoon kan bij deze teams en dat de meiden er open voor staan.


De eerste helft was een mooi gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide teams leuk voetbal lieten zien. Beide keepsters hadden op zich weinig te doen en moesten zichzelf dus warm zien te houden tijdens deze koude zaterdagmiddag wedstrijd op het veld van Sportclub Deventer.
Na een 0-0 ruststand, kreeg de mo15-2 het lastig, qua conditie en spel. Na een 1-0 en later een 2-0 achterstand kon er net voor het einde toch nog gescoord worden, 2-1.


Helaas was het toen echt op een mocht de mo17-3 er nog één inschieten. Een leuke, maar zéér koude wedstrijd!
Fijn om weer even het wedstrijdgevoel te hebben gehad.

Ook voor de MO17-1 stond er een pittige strijd op het programma. De jongens van de JO15-1 van FC RDC werden uitgedaagd.

Een kort verslagje van o.a.Herco; Op Zaterdag 28 November om 10:30 uur in de ochtend was het weer tijd voor een wedstrijd voor de Jo15-1 van FC RDC en het gemixte meiden team van Sportclub Deventer/FC RDC MO17-1.

Om 10:00 uur in de ochtend verzamelde iedereen zich op het koude, mistige veld om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

De wedstrijd duurde 3 keer 20 minuten, zo konden beide teams verschillende tactieken uit proberen. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van de meiden. De jongens voerden de druk hoog op en met het goede samenspel en breed maken van het veld werd er goed geprofiteerd. Af en toe wisten de meiden op de helft van de jongens te komen maar de verdediging stond als een huis en de opbouw kon zich weer snel voortzetten.

De meiden lieten zich niet kennen, al stonden ze op grote achterstand. Ze bleven vechten voor de bal. Bij beide teams werd er fanatiek gevoetbald maar de JO15-1 was een maatje te groot voor de meiden en met overmacht werd er gewonnen.