Pietentraining FC RDC

Zaterdag 5 december, pieten komen langs bij de jongste jeugd van FC RDC. Het was koud, het zonnetje maakte alles goed, de trainers hadden een pietenparcours gemaakt en iedereen deed zijn best om de cadeautjes heel aan de overkant te brengen. Kortom genoeg beweging om warm te blijven. Rick heeft een verslagje van de mini’s gemaakt;

Afgelopen zaterdag was het 5 december, een dag die voor de meeste kinderen vol zit met zenuwen en plezier. Zo was het ook bij de mini’s van FC RDC één en al plezier. Op de koude zaterdag ochtend kwamen de kinderen in hun mooie pietenpakjes naar de training. De training begon goed met het welbekende poorttikkertje en het dribbelen in het vierkant. Na de ‘’warming up’’ hoorden de trainers dat de pieten wat vertraging hadden en het misschien niet meer konden halen, maar als iedereen goed ging luisteren en trainen dan zouden de pieten het zeker halen. Dit lieten de kinderen zich niet twee keer vertellen, ze waren meteen enorm enthousiast om te beginnen met de training.

er werd gezongen voor de pieten,

De kinderen werden verdeeld in 3 groepen om zo de uitgezette oefeningen te volgen. Tegen het einde van de laatste ronde kwamen daar dan de pieten aan. De kinderen konden hun enthousiasme niet meer inhouden en hiermee wisten de trainers ook dat de structuur van de training ten einde was gekomen.

Er werden kadootjes met de pieten gestapeld;

Terwijl de kinderen met de pieten bezig waren konden de trainers het pietenparcours uitzetten. Ook piet moest eraan geloven en laten zien dat zij haar pietendiploma wel behaald heeft.

De kinderen luisterden goed en gingen met hun allen op de achterlijn staan terwijl de trainers uitlegde wat er ging gebeuren. De kinderen gingen één voor één door het pietenparcours en aan het eind van het pietenparcours stond hen een cadeautje te wachten.

De kinderen kregen allemaal een mooie FC RDC broodtrommel. Om de training ten einde te brengen mochten de kinderen één voor één naar de pieten toekomen met hun nieuwe broodtrommeltje om wat strooigoed te ontvangen.

We kunnen met elkaar terugkijken op een zeer leuke en geslaagde pietentraining. We hopen dat volgend jaar ook Sinterklaas er weer bij kan zijn!

Ook feest bij de JO8 en JO9, verslagje van Helaya;

Afgelopen zaterdag 5 december werd er een minitoernooi georganiseerd voor de JO 8 en de JO9 op het hoofdveld. Maar dit toernooi was speciaal. Ze hebben onverwachts bezoek gehad van de pieten. Tijdens het toernooi kwamen de pieten even gezellig mee spelen om hun kunsten te laten zien als voetballer.

Er werd gedanst met de pieten;

Trainer Theo had het schema weer mooi voor elkaar maar de pieten gooiden pepernoten in het toernooi dus er kwam helemaal niets meer van terecht.

Er moest op de kop worden gestaan;

Na afloop van het toernooi mochten alle spelers even penalty schieten op de grote goal met de pieten als de keepers. De pieten bakten er geen pepernoot van!

Nadat ze penalty hebben geschoten kregen de spelers een cadeautje.

Een broodtrommeltje met uiteraard het logo van FC RDC erop, deze kon nog lekker gevuld worden door de pieten.

De groepsfoto bewijst wel dat de Sint weer goed heeft nagedacht over het top kado dat deels gesponsord is door de Vrienden van FC RDC!

Terwijl er afscheid van de pieten werd genomen is de voorbereiding alweer in gang gezet voor de JO10, JO11 en JO12. verslag geschreven door één van de trainers;

Zaterdag 5 december, De zon begon net te schijnen, de jo8 en jo9 hadden net een leuke pietentraining gehad. Waarna wij aan de beurt waren. De veldjes werden uitgezet en de eerste kinderen kwamen 10 voor 10 aan. Samen met de jo10, jo11 en jo12 van FC RDC gingen we een leuk toernooi spelen. De teams werden gemaakt en daarna gingen we van start. Ook de trainers deden mee, waardoor we een 5 tegen 5 toernooi hadden.

In ieder team werd er hard gestreden voor de winst.

Na 3 wedstrijden volgde een korte pauze, waarbij de kinderen weer energie kregen. Limonade en pepernoten waren geregeld voor de kinderen. Met nieuwe energie gingen we weer van start. Aan het eind bleek het team van Pim het sterkste team te zijn.

Als laatst deden we een penalty shootout met Dylan op de goal. Ook de trainers en begeleiders deden mee. De eerste ronde werd gewonnen door Tom, waarna Tom plaats nam op goal. Vervolgens deden we nogmaals een penalty shootout. Een heel spannende strijd volgde waarbij nogmaals een trainer won. Er was helaas geen tijd meer voor nog een penalty shootout. Waardoor we met ons allen alles opruimden, waarna de meiden van de mo15 en mo17 op het veld kwamen voor hun middag programma. Verslag hiervan leest u ook op deze site.

Volgende week de laatste trainingen voor de winterstop.

De JO13, JO15, Jo17 en JO19 hadden deze zaterdag niets op de planning staan. Toch kunnen we terug kijken op een mooie voetbal dag met veel plezier voor jong en oud!