Lekker door voetballen bij de meiden

Zaterdag 5 december, voor de meiden was er ook weer een heel programma. De MO11 en MO13 spelen nog steeds mee in de eigen competitie van een mix uit de verschillende meiden teams. Dit toernooi vindt plaats op het terrein van Sportclub Deventer. Voor de MO15 en MO17 meiden werd er bij FC RDC een mixtoernooi georganiseerd. Ondanks de kou, maar door het lekkere zonnetje en de energie die de meiden zelf gaven konden ze lekker warm blijven.

Een verslagje van Miriam van een wedstrijd die deze dag gespeeld is in de mix van MO11 en MO13;

5 december 2020 staat de wedstrijd Everton – AS Roma op het programma. De vorige wedstrijd tussen deze clubs werd met 9-6 gewonnen door Everton.
Met een lekker zonnetje en een temperatuur rond het vriespunt voelde het een stuk minder koud dan vorige week en beide teams hadden er weer zin in. Everton begon goed aan de wedstrijd, na ruim een kwartier spelen hadden ze een 3-0 voorsprong, deze voorsprong werd voor de rust uitgebouwd naar 4-0.


AS Roma trapte na rust af en liep direct op de goal van Everton af en scoorde: 4-1, maar binnen 5 minuten was het 5-1. Everton nam gas terug en de doelpuntenmachine bij AS Roma kwam op gang, binnen een minuut of 6 wist AS Roma 3x het net te vinden en met 5-4 was de spanning terug in de wedstrijd. Bij Everton werd alles op scherp gezet en in het laatste kwartier wisten ze nog 6x te scoren en wonnen ze de wedstrijd met 11-4.

Bij de MO15 en MO17 had Ard vandaag de leiding en heeft een mixtoernooitje uitgezet op het veld en op papier. (zie foto boven)

Joost de stagiar van MO15-1 heeft er een kort verslagje van gemaakt;

Zaterdag 5/12/2020 FC RDC
Vandaag staat er een mixtoernooi op het programma, met de teams, mo15-1 en 2 en de mo17-1, 2 en 3, Er waren 33 meiden in totaal aanwezig, waarvan helaas 3 geblesseerde. De meiden begonnen eerst rustig met een warming up, daarna werden ze ingedeeld in teams van 4: Paris Saint-Germain, Ajax, Feyenoord, Manchester city, Bayern Munchen, Chelsea, Juventus en Barcelona. Bij enkele teams speelden trainers mee omdat ze maar 3 spelers hadden.

Er werd niet veel gepraat tijdens de wedstrijden door de meiden, ze waren erg geconcentreerd en fanatiek bezig.

Het was een heerlijk dagje om te voetballen, de zon scheen lekker, en de meiden hadden het naar hun zin.

Na de 4e ronde werd er rustig gepauzeerd met fris, koffie (trainers)  of thee om op te warmen en uiteraard werden de pepernoten niet vergeten. Daarna nog 2 wedstrijden die het nog wel spannend maakten voor de einduitslag. Er werd nog flink gevochten voor de punten.

En nu de standen; 1e plek is voor Manchester city met 17 punten, gevolgd door Chelsea en Feyenoord, beide met 14 punten. Chelsea heeft daarin tegen 8 goals meer gescoord, dus de 2e plek gaat naar Chelsea en 3e plek is voor Feyenoord.

Moe en voldaan, een koude maar lekkere voetbaldag is er weer achter de rug. Complimenten voor alle trainers die de meiden maar weer lekker aan het voetballen houden nu de competitie niet door kan gaan.