Kick Maatman nieuwe Hoofd Voetbalzaken bij FC RDC

Nadat Albert Broekhuis aangaf na dit seizoen te stoppen als Hoofd Opleidingen is de Technische Commissie aan de slag gegaan met het zoeken naar een opvolger. Met ingang van komend seizoen zal Kick Maatman aantreden als Hoofd Voetbalzaken bij FC RDC.

De focus van Maatman gaat liggen op het begeleiden, ondersteunen en opleiden van alle jeugd- én seniorenselectietrainers binnen de vereniging. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor het aanpassen en uitvoeren van het voetbaltechnisch beleidsplan. Maatman was hoofdtrainer bij De Gazelle, Rohda Raalte en Voorwaarts Twello en was als laatste actief als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles waar hij ook de O19 en Jong Eagles trainde. Maatman begon zijn voetbalcarrière bij RODA Deventer, één van de verenigingen waaruit FC RDC ontstaan is.

Kick Maatman: “Het verhaal van FC RDC spreekt me erg aan. Het specifiek bezig zijn met talentvolle trainers om samen tot meer kwaliteit te komen in de jeugdopleiding is de grootste pijler waar ik me op moet richten. De visie ‘Train de trainer‘ moet ertoe leiden dat de spelertjes zich goed kunnen ontwikkelen om doorstroming naar de hogere teams, met als doel het eerste elftal te kunnen verwezenlijken. Deze visie past bij mij en geeft mij energie om in dit plan van FC RDC te stappen en samen als team de doelen die we ons stellen te bereiken. Daarnaast vind ik het leuk om een ondersteunende functie te vervullen bij de trainers van de eerste en tweede selectie om ook daar een stap voorwaarts te kunnen maken.”

Roy Beumer, technische commissie: “Wij zijn uiteraard meer dan tevreden met het aanstellen van Maatman bij FC RDC. We hebben bewust gekeken naar een externe persoon met een zeer kritische blik op onze vereniging gecombineerd met veel ervaring in en kennis van het trainersvak. Bij het benaderen van Maatman wisten we dat we met een goed, sterk onderbouwd verhaal moesten komen waaruit zou blijken dat hij er een grote uitdaging in zou zien en zich hier op zijn plaats zou voelen. Het is fijn om te zien dat ons verhaal dus klopt. Met het aanstellen van Maatman laten we zien door te willen groeien tot een grote, gezonde vereniging, waarbij prestatie én plezier voorop staan. Meerdere sponsoren hebben al hun steun toegezegd om dit brede project mogelijk te maken.”

Maatman tekent een contract voor één seizoen maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken voor langere termijn met elkaar te blijven samenwerken.