Meiden en damesvoetbal FC RDC en Sportclub Deventer

   

Ondanks de lock-down wordt er door de jeugd binnen de geldende regels doorgetraind. Helaas is er voor de senioren momenteel een echte stop en moeten we wachten op een “go” van de KNVB, gemeente Deventer en de verenigingen om ook weer actief op de velden te mogen staan. Desalniettemin zijn wij in de samenwerkingscommissie hard aan het werk om het plan rond te krijgen binnen de beide besturen. Dit gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Daar moet over gediscussieerd worden, nagedacht, uitgezocht en weer aangepast worden. Dit heeft tijd nodig.

Samenwerking

Tijd is een begrip dat voor iedereen anders is. De samenwerkingscommissie bestaat uit een groep vrijwilligers die naast hun eigen werk voor een baas, het gezin en ontspanning  de taak op zich hebben genomen om deze samenwerking tot een succes te maken. Dit betekent veel vergaderen, praten, mailen, telefoneren etc. Kortom een proces dat stapje voor stapje vordert. Wij willen jullie via deze weg laten weten hoever we in deze ontwikkeling staan. Het (beleids)plan dat is opgesteld ligt momenteel op tafel bij beide besturen. Hierin hebben we verwoord hoe we willen komen tot ons doel: dat het meidenvoetbal goed op de kaart komt te staan en dat er meer duidelijkheid ontstaat rondom de organisatie van de meidenteams.

Tenues

Velen van jullie weten dat het een wens is om in een eigen tenue te spelen. Daarom hebben we met verschillende leveranciers om de tafel gezeten om te kijken naar het complete plaatje wat tenues etc. betreft. Ook hier zal een gedegen keuze in moeten worden gemaakt. Dat hier ook een financieel vraagstuk bijkomt kijken is evident. Dus dient er een solide begroting te worden ingediend. We hebben een financiële injectie van ING voor 3 jaar binnengehaald. Dat geeft een mooie basis dat ons op weg zal helpen. Maar dit alleen is niet genoeg om ook richting de toekomst een sterke samenwerking te kunnen bewerkstelligen. Dus we zullen op zoek moeten naar sponsoren. Ook dat vergt tijd en energie. Mochten zich overigens onder de lezers gegadigden bevinden die bereid zijn een sponsorbijdrage te leveren dan wel mensen kennen die het damesvoetbal een warm hart toedragen, houden wij ons aanbevolen om een gesprek aan te gaan!

Spelersraad

Wij vinden het belangrijk om dit met de speelsters te kunnen bespreken, de meningen te horen om samen met elkaar tot een goed resultaat te kunnen komen. Van hieruit wordt er een spelersraad opgericht; vanuit elk team willen wij 2 vertegenwoordigers vragen deel te nemen in deze raad. Daarover volgt binnenkort meer informatie binnen de teams.

Tevens moet er al gekeken gaan worden naar aankomend seizoen;  hoe gaan de teams eruit zien, trainers, velden etc. alles wat komt kijken om straks weer met elkaar op de velden te kunnen staan en lekker te  voetballen. Wij hopen binnenkort met meer informatie naar buiten te komen over hoe we ons samenwerkingsverband vorm willen geven; hoe we ervoor willen zorgen dat jullie kunnen voetballen bij een club die het beste van de twee verenigingen samenbrengt! Voor dit hele traject geldt voor een ieder dat geduld een schone zaak is. We hopen dat de beide hoofdbesturen snel overeenstemming vinden m.b.t. ons plan: het zal het wachten waard zijn!     

 

Slogan

Enige tijd geleden hebben we gevraagd mee te denken voor een slogan met ING als uitvloeisel van de sponsordeal. Er is ruim gehoor gegeven aan deze oproep. Uit deze ingezonden slogans hebben wij de beste 25 geselecteerd en voorgelegd aan ING. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een winnaar.

Tess Stormink uit de MO17-2 heeft het prachtige voetbaltenue gewonnen van het Nederlands vrouwenelftal.

Zij werd hiermee verrast toen zij vanuit een training gegeven te hebben aan de MO13-2 in de stromende regen het veld op kwam lopen voor haar eigen training.

Deze slogan zal binnenkort zichtbaar zijn binnen het damesvoetbal. De slogan luidt:

ING daar voetbal je mee!                                                                                                          

Hopende jullie voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.  Voor vragen, opmerkingen of advies mag u ons altijd mailen;                                                                                 samenwerkingsportclub@fcrdc.nl of meidenvoetbal@sportclubdeventer.nl

Vriendelijke groeten;  Samenwerkingscommissie FC RDC/Sportclub Deventer