3 maart: Verruiming corona-maatregelen

Beste leden van FC RDC

De corona-maatregelen voor buitensporten zijn verruimd. Voetballers tot 27 jaar (=tot en met 26) mogen vanaf woensdag 3 maart in teamverband sporten. In de praktijk betekent dat een deel van onze senioren-leden weer mag trainen en dat er onderlinge wedstrijden (binnen de eigen vereniging) mogen worden georganiseerd. Het clubhuis, inclusief de kleedkamers blijven dicht. Toeschouwers mogen niet komen kijken.

We vinden het fantastisch dat weer meer leden van FC RDC mogen voetballen. De praktische consequentie van de leeftijdsgrens is dat in sommige gevallen slechts een deel van een bestaand team weer het veld op mag. Alleen de spelers die jonger zijn dan 27 jaar. Laten we het glas als ‘half vol’ zien en blij zijn met wat wél kan.

Het bestuur vraagt de leden die weer mogen trainen om zich te houden aan de richtlijnen. Hou de hygiëne-maatregelen in acht. Kom kort voor aanvang van de training op het sportpark en ga meteen na de training weer naar huis. Bij de jeugd van FC RDC loopt het prima. Dus dan moet dat geen probleem zijn voor onze ‘jeugdige senioren’.

Wil elk team dat wil gaan trainen dit afstemmen met Karel Turfboer? (Als dat al niet is gedaan).

De algemene gezondheidsrichtlijnen blijven natuurlijk gewoon van kracht

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Houd de algemeen geldende1,5 m afstand regel in acht;
  • Was je handen met water en zeep of desinfecterende gel als je van huis gaat en als je thuiskomt; Op de club is ook  desinfecterende gel aanwezig.
  • Schud geen handen;
  • Als iemand van het team positief wordt getest op het coronavirus dan betekent dit dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt.

Hoe verder?

Daar is nu nog weinig zinnigs over te zeggen. We zijn afhankelijk van de landelijke richtlijnen. De KNVB heeft wel een ‘routekaart’ opgesteld voor het geval er weer wedstrijden mogelijk zijn. De nadruk ligt daarbij niet op het alsnog uitspelen van competities. Het organiseren van wedstrijden in de regio lijkt een aantrekkelijk alternatief.

KNVB routekaart amateurvoetbal

Paul van Gurp

Voorzitter FC RDC