Jeugd zaterdag 27 februari

Zaterdag 27 februari, het zonnetje deed zijn best maar toch bleef het fris, er werd hard getraind om lekker warm te blijven. Om 8.15 uur komen de eerste trainers alweer aangelopen om het veld klaar te maken voor de training.

De mini`s waren in grote getallen aanwezig. De groep werd opgesplitst en de training kon beginnen.

In het kader van opleiden wordt er al gekeken naar volgend seizoen. De “oudere” mini`s werden uitgedaagd om een wedstrijdje te spelen tegen de JO8-2. Zie ook de foto bovenaan. Er werd een heuse strijd gestreden en het was geweldig om te zien hoe deze kinderen met voetballen bezig zijn. Marc en Jesse begeleidden de spelertjes in het veld en ze deden precies wat er gezegd werd. Er zijn leuke goals gescoord aan beide kanten en ze hebben zich kranig weten te weren tegen de JO8-2.

De aankomende zaterdagen hebben alle teams tot en met de JO12 een activiteit. Er zal een interne competitie gestart worden; mixtoernooitjes, 4×4, 6×6 of 8×8. Er is voorlopig weer voor de pupillen wat te doen op de velden bij FC RDC. Vandaag is er gestart met dit leuke programma en fanatiek als altijd werd er goed gevoetbald. In de vroege ochtend was het de beurt aan JO 8-9 en 10.

Daarna was het de beurt aan JO11 en JO12;

Om de teams qua aantal evenredig gevuld te krijgen doen de trainers ook een potje mee. Stiekem vinden ze dat helemaal niet erg. Want wat is nu leuker dan lekker ballen met elkaar!

Bij de JO13 en JO15-1 werd er getraind. De andere teams zullen volgende week de activiteiten weer oppakken.

Bij de meiden in de samenwerking met Sportclub Deventer heeft iedereen inmiddels lekker de draad weer opgepakt met de trainingen door de weeks of oefenwedstrijden. Voor deze zaterdag stond er een oefenwedstrijd gepland tussen de MO13-1 en de MO15-1. De trainers hebben besloten om deze meiden met elkaar te mixen en dat is goed gelukt. Twee evenredige teams gingen de strijd aan met elkaar en dat was mooi om te zien.