Jeugd zaterdag 6 maart

Zaterdag 6 maart, de thermometer staat op -3 als ik buiten met de hond een rondje maak. Ik denk dan aan de arme kindertjes die zodadelijk op het veld mogen staan om te trainen. Het gras is wit uitgeslagen van de vorst. Ik besluit een kijkje te nemen hoe het er aan toe gaat op het veld. Vrolijk wordt ik van het gelach, geschreeuw en de 55 genietende kinderen om je heen. Zij zullen het niet koud krijgen gezien ze goed worden bezig gehouden door de trainers.

De mini`s zijn wederom goed vertegenwoordigd aanwezig op het veld. Ze worden opgesplitst en gaan aan de slag na eerst een warming up in spelletjes vorm, tikkertje en poorttikketje.

De oudere mini`s hebben weer een mooie partij gespeeld tegen JO8-2 waarin ze begeleid werden door de trainers hoe het veld verdeeld wordt tijdens het voetballen. Er is al enige vorm van goed samenspel te zien. Zie foto boven en zelfs de meiden bij deze groep zijn niet bang voor de bal en laten het kaas niet van het brood eten.

De JO8, 9 werden weer verdeeld en partijtjes werden er gevoetbald.

De JO10 en JO11-2 en JO12  hebben lekker gevoetbald.

Gemixt en in kleine partijtjes werd er gevoetbald.

De JO11 speelden een oefenpartij tegen de kinderen van Passend Voetbal:

Eindelijk,eindelijk mochten we weer een wedstrijd spelen en wel tegen de JO11-1.

Ruim voor de verzameltijd stond iedereen al klaar!! Wat was t fijn om weer met een aantal teams op t veld te staan, het leek bijna weer als vanouds,alleen de aanmoedigingen langs de lijn van trotse ouders wordt nog heel erg gemist! We begonnen met een warming-up onder leiding van onze nieuwste aanwinst:trainster Fleur!!

Daarna was t tijd voor de wedstrijdbespreking met Erick, onze trainer. Het was best lastig om te onthouden waar je positie nou is op t veld?!? Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd en er werd over en weer af en toe gescoord. In positie spelen is nog best lastig en ook om je medespelers te vinden op t veld. Dit ging gaandeweg de wedstrijd steeds beter!! Ook de tegenstander ging steeds beter spelen dus dat werd nog superspannend.

Uiteindelijk verloren we net met 5-4! We hebben heel veel geleerd en heel veel plezier gehad vandaag en we hopen dat er nog heel veel wedstrijden volgen!! Kristel Naezer trainster/leidster Passend Voetbal FC RDC

De andere jeugd teams hebben of een training gehad deze dag of waren vrij en wordt er volgende week iets voor hen georganiseerd.

In de samenwerking met Sportclub Deventer hebben sommige meidenteams getraind, er stond bij de MO15-1 een oefenduel tegen de JO15-2 van Sportclub op de agenda. deze jongens waren helaas een maatje te groot voor deze meiden. Volgende week proberen ze het tegen de JO15-3 van FC RDC.