SELECTIETRAINERS BOVENBOUW VOOR 2021/2022 BEKEND

De afgelopen periode is er veel tijd gestoken in het in kaart brengen van de selectietrainers van de bovenbouw selectieteams van de jeugd. Door de grote inzet van met name Albert Broekhuis, Ansje Kievit-Bos en Kick Maatman is het Technisch Hart tot een groep jonge enthousiaste trainers gekomen. Zij zullen komend seizoen intensief begeleid en opgeleid worden door de nieuwe Hoofd Voetbalzaken, Kick Maatman.

JO19-1
Op de JO19-1 komt Sorphea Uk voor de groep te staan. Als assistent-trainer sluit hierbij Tesh Ros aan. Twee ervaren trainers die beide al jarenlang een rol spelen in de jeugd van FC RDC. Uk heeft als trainer meerdere leeftijdsgroepen onder zijn hoede gehad en werd onder andere kampioen met het tweede team in 2018/2019. Dit seizoen is Uk ook trainer van de JO19-1 en daarnaast voor het tweede seizoen assistent van Paul Roskam bij het eerste. Tesh Ros was bij RODA en RDC al jeugdtrainer en besluit zijn voetbalschoenen, in ieder geval voor selectievoetbal, aan de wilgen te hangen. Hierdoor kan hij zich weer op een andere manier inzetten voor de club. Iets wat wij ontzettend waarderen.

JO17-1
Mitchel de Groot is momenteel hoofdtrainer van Zondag Vierdeklasser VV IJsselstreek en traint daarnaast de JO15-1 bij SV Schalkhaar. Met dit team speelt hij op Divisieniveau en doet het daarin erg goed. Daarnaast gaat De Groot op voor zijn cursus UEFA-B. Dit allemaal geeft aan dat hij ontzettend ambitieus is en hij kijkt dan ook ontzettend uit naar de samenwerking met Kick Maatman. De Groot is een enthousiaste trainer die allerlei manieren aanpakt om zijn horizon te verbreden. Rowen de Groot zal komend seizoen als assistent-trainer aansluiten bij de JO17-1.

JO15-1
Op de JO15-1 blijft Zemir Mujic actief. Mujic begon dit jaar als jeugdtrainer bij FC RDC en ging tevens op voor zijn Cursus UEFA-C. Door de corona perikelen is het helaas niet mogelijk geweest de cursus al af te ronden, maar Mujic hoopt dit op korte termijn te kunnen gaan doen. Daarnaast heeft hij een goede klik met deze leeftijd en is het voor zowel zijn, als de ontwikkeling van de spelersgroep, een erg sterke combinatie. Ook Mujic kijkt ontzettend uit naar de samenwerking met Maatman.

JO13-1
Vanuit de onderbouw stromen Daan Klein Ovink en Robin Wiltink door naar de JO13-1. Deze twee jonge enthousiastelingen zijn al enige tijd verbonden aan de club als jeugdtrainer en gaan nu bij een iets oudere leeftijdsgroep aan de slag. Beide zijn zeer leergierig en willen zich dolgraag ontwikkelen als jeugdtrainer bij de club. Dat beide er aanleg voor hebben blijkt wel uit de positieve reacties van kinderen (en ouders) die al onder beide trainers gespeeld hebben. Klein Ovink zal als alles normaal verloopt dit jaar zijn UEFA-C behalen.

Als extra stimulans en impuls van de kwaliteit van onze opleiding zal er vanaf komend seizoen ook gewerkt gaan worden met een online club-managementsysteem genaamd DOTCOMSPORT. Dotcomsport is dé totaaloplossing voor bonden en voetbalclubs, zowel amateur als prof. Het Club Management Platform inclusief speler volgsysteem is samengesteld voor en door trainers, coördinatoren en technische commissies van verschillende sportorganisaties. Daarnaast is het programma geheel instelbaar naar onze eigen werkwijze! De komende tijd zullen Kick Maatman en Roy Beumer dit inrichten en bij aanvang van komend seizoen zal er voor alle trainers een informatieve bijeenkomst gehouden worden. FC RDC zal naast het spelersvolgsysteem ook het scoutingssysteem en de mogelijke koppelingen met VTON, RINUS en Sportlink in gebruik nemen.

Kick Maatman is erg blij dat er in dit stadium door goede samenwerking/communicatie de trainers van de 013 t/m 019 al rond hebben op de wijze zoals FC RDC dat graag wil. Deze trainers hebben afzonderlijk aangegeven zichzelf te willen ontwikkelen zoals in de visie van FC RDC beschreven staat.