Jeugd zaterdag 10 april, opdrachten en examen

Jesse Westerweel, trainer van JO13-1 en de mini`s, zelf spelend in zaterdag1 heeft afgelopen donderdag 8 april zijn examen moeten doen voor TC3. Vanuit de KNVB kwam een examinator het examen afnemen.

Zoals we Jesse kennen heeft hij zich goed voorbereidt en neemt hij zijn verantwoordelijkheden. Na uitleg wat hij gaat doen deze avond en wat zijn doel is wordt hierna het veld betreden.

Er wordt aan de jongens van de JO17 uitleg gegeven wat er van hen verwacht wordt en de training gaat van start.

Rustig zoals Jesse is wordt er geobserveerd en grijpt hij in waar nodig. Zowel de KNVB examinator als Albert Broekhuis waren tevreden over het afgelegde examen. Jesse heeft zijn TC3 met een voldoende afgerond en een mooi diploma alvast op zak! Als FC RDC mogen wij trots zijn dat onze eigen leden zich inzetten om zich op te laten leiden tot trainer. Jesse we zijn trots op jou, gefeliciteerd!

Zaterdag 10 april, De Mini`s zijn weer heerlijk vroeg van de partij. Het hele veld kon gebruikt worden gezien de andere teams vandaag vrij zijn vandaag.

Rouleren bij de verschillende onderdelen en de basis van het voetballen wordt spelenderwijs aangeleerd. Dit gaat ze al erg goed af.

Door de grote groep kinderen kan er goed onderscheidt gemaakt worden met “oud” en “jong”.

Uiteraard werd er afgesloten met een partijtje. Niet alleen de kinderen groeien in hun proces van het voetbal. Ook de trainers die de kinderen begeleiden maken vorderingen en het is mooi om te zien dat de trainers uit onze eigen jeugdafdeling komen. Zich ontwikkelen en een doorgroei kunnen maken hogerop.

Brendon, trainer van de mini`s, zelf spelend lid in de JO19-2 moest vandaag een toets afleggen op het veld. De JO15 teams moesten de uitgewerkte opdrachten uitvoeren.

 

De jongens kregen een mini toernooi voor de kiezen.

Er wordt uitleg gegeven aan de groep wat vandaag de bedoeling is. Daarna kunnen ze aan de slag op het veld.

Het toernooi was goed georganiseerd en alles was goed voorbereidt en uitgewerkt.

De volgende toets stond op de planning. Daan was aan de beurt. Daan is trainer van de JO12 en zelf spelend in een zaterdag team. Hij verzorgde een toernooi voor de JO17 en JO19.

Ook hij had de zaken goed op orde en sprak de jongens prima toe.

Binnen de meiden en vrouwen samenwerking waren er vandaag geen activiteiten. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het plan klaar te hebben om de SVO tot een officieel feit te maken. 29 april zal er een bijzondere ledenvergadering zijn. Dan wordt dit plan inzichtelijk gemaakt en mag er gestemd gaan worden door de leden. Deze week worden de uitnodigingen verstuurd voor deze vergadering.