JongerOranje talentendag


Op maandag 03 mei kwamen voetbaltalenten vanuit het hele land op bezoek bij FC RDC. FC RDC was vandaag de thuisbasis van de Jonger Oranje talentendag. Bij de Jonger Oranje talentendag krijgen voetballers vanuit heel Nederland van verschillende leeftijdscategorieën de kans om zich in de kijken te spelen bij jeugdscouts van verschillende eredivisieclubs.

Rond 09:00 kwamen de eerste kinderen het sportpark op gelopen. De eerste ronde begon om 09:30. Dit was de ronde voor voetballers uit de geboortejaren 2007/2008. Er waren verschillende poules. Zo was er een Italiaanse poule, een Engelse poule en een Nederlandse poule. In teams van 4 werden er poulewedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd duurde 10 minuten. De jeugdscouts van onder anderen Ajax, AZ en Vitesse keken aandachtig naar de gespeelde wedstrijden. Zij zagen dat er op hoog niveau met veel fanatisme werd gevoetbald. De jeugdscouts hielden iedereen goed in de gaten. Zij kregen de taak om een lijstje te maken van 12 voetballers die positief opvielen. Deze 12 deelnemers krijgen de kans om zich nog een keer te laten zien in de finale rondes. Deze worden in Augustus gespeeld.

Om 12:30 was de eerste ronde afgelopen. De poulewinnaars werden bekend gemaakt. Ondertussen waren de scouts druk aan het overleggen. Welke 12 spelers uit het geboortejaar 2007/2008 mogen door naar de finale rondes? De deelnemers moesten nog even geduldig wachten. Dit werd namelijk de volgende dag per mail bekend gemaakt!

De tweede ronde ging van start om 13:00. Dit was de ronde voor voetballers uit de geboortejaren 2003 t/m 2006. Ook bij deze leeftijdsgroep waren er drie poules. Ook weer een Italiaanse, Engelse en Nederlandse poule. Iedereen in zijn/haar eigen leeftijdsgroep ingedeeld. De wedstrijdjes werden weer gespeeld. De scouts keken hun ogen weer uit! Ook bij deze groep ontbrak het niet aan fanatisme. Iedereen ging vol voor de winst, en wilde zichzelf van hun beste kant laten zien. En dit was gelukt! Tijdens de wedstrijden werd er weer aandachtig gekeken door de scouts. Zij hadden weer eigen lijstjes gemaakt, en na de laatste ronde om 15:45 konden zij dit met elkaar gaan bespreken.

Om 16:00 werden de poulewinnaars bekend gemaakt. De poulewinnaars kregen een medaille en werden gehuldigd op het podium. Ook deze deelnemers moesten wachten op de volgende dag. Ook hier werd er via de mail bekend gemaakt welke 12 deelnemers er door gaan.

Wij vanuit FC RDC zijn erg blij om te melden dat Jill Broekhuis (MO15-1), Yassin Saadan (JO15-1) en Luca Melis (JO17-1) door zijn naar de finale rondes! Zij krijgen nog één keer de kans om zichzelf in de kijker te spelen onder toeziend oog van verschillende scouts van eredivisieclubs. En wie weet weten zij wel een plekje te bemachtigen in de Jonger Oranje Regioselecties Overijssel.

En het was een erg mooie dag. Met dank aan de organisatie vanuit Jonger Oranje en de aanwezige vrijwilligers van FC RDC. Vanuit beide kanten is het als erg positief ervaren. Wij hopen deze samenwerking voort te kunnen zetten en in de toekomst vaker de Jonger Oranje Talenten te mogen zien spelen op ons mooie sportpark!


v.l.n.r. Luca Melis, Jill Broekhuis, Yassin Saadan