Sterk JO19-1 verpulvert Rohda Raalte

Na een eerder nuttig verlopen voorbereidings-toernooi in Diepenveen met aansluitend een bekerprogramma, stond vandaag 25 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen Rohda Raalte.

JO19-1 begon geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd. We lieten de bal goed en snel rond gaan. Dat resulteerde meteen al tot twee grote kansen voor Brendon die helaas voor ons net voorlangs gingen. Tom van Rijn opende de score fraai, hij kreeg de bal aangespeeld door Tygo en schoot de bal laag en buiten bereik van de keeper binnen, 0-1. RDC bleef de bal snel rondspelen en kwam via Brendon niet veel later op 0-2 na een assist van de goed spelende rechtsbuiten Tom. Het middenveld bestond uit Edward, Jaïr, Bryan en Colin die allen een prima wedstrijd voetbalden. Verdedigend stond het bij RDC, zoals de laatste weken als een huis door goed spel van de verdedigers Tygo, Balthazar, Bram en Casper. We lieten de bal lekker rondgaan en de tegenstander van het kaste naar de muur lopen. Tygo kwam als opkomende back regelmatig naar voren en zorgde voorin voor de nodige onrust. FC RDC speelde in de eerste helft goed maar verzuimde aanvankelijk op de juiste momenten de trekker over te halen. Bij corners was Balthazar een plaaggeest en stond Bryan wederom zijn mannetje. Hij liep slim tussen de linies door.

Edward schoof door van aanvallende middenvelder naar de linksbuitenpositie, waardoor Brendon centraal in de spits kwam te staan. We wilden voor rust orde op zaken stellen. We kregen daarvoor de nodige kansen, Tygo scoorde met een knap schot de 0-3 uit een corner van Casper. Na een halfuur was daar het debuut van Giel, hij maakte zijn eerste minuten van het seizoen na een armbreuk. Koud in het veld scoorde Giel de 0-4 en liet meteen zien het scoren niet verleerd te zijn. Jaïr vanaf links, Bryan vanaf rechts en Colin centraal op het middenveld maakten vandaag vele kilometers. Ook Edward speelde prima, zowel als middenvelder als aanvaller en kon vlak voor rust het doel onder vuur nemen. De keeper kon met een mooie safe redding brengen, waardoor wij gingen rusten met een comfortabele 0-4 stand. Het centrale duo Balthazar en Bram bleven soeverein overeind.

De tweede helft besloten we de tegenstander meteen op te jagen om te proberen zo snel mogelijk de 0-5 of 0-6 op het scorebord te brengen. Colin schoot vanaf de zestien regelmatig een bal op doel. Doordat het zicht voor de keeper niet goed was profiteerde hij daarvan en kon de stand vroeg in de tweede helft naar 0-5 tillen. Giel stond na een poeier van Edward op de juiste plek en had de 0-6 voor het intikken. RDC liet ook in de 2e helft bij vlagen uitstekend voetbal zien. Het resulteerde in nog twee doelpunten voor Brendon 0-7 en een mooie schuiver van Colin 0-8. Casper had de 0-9 op de schoen, echter de keeper wist dit te voorkomen. Kay had deze middag niet veel te doen, wat hij deed was prima, zodat hij de eerste clean-sheet van het seizoen achter zijn naam kon noteren.

Al met al een uitstekend optreden van JO19-1 wat naar meer smaakt. Ook de ouders van spelers genoten met volle teugen, nadat zij lang geen wedstrijd hadden kunnen aanschouwen.
JO19-1 staat door dit klinkende resultaat gedeeld eerste. Volgende week spelen wij thuis tegen medekoploper SDOL uit Luttenberg. Hopelijk komen ouders, familie, kennissen en vrienden massaal naar Sportcomplex Borgele om ons team te steunen. Dat verdienen deze krijgers oprecht.

Chris Broersma
Trainer-coach JO19-1