JO19-1 onderuit in Topper

Zaterdag 2 oktober stond de topper FC RDC JO19-1 vs SDOL JO19-2 op het programma. De gedeeld eerste staande opponent had evenals ons team een geweldige start van de competitie door maar liefst met dubbele cijfers te winnen,10-0 winst op Colmschate.

De teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Wij begonnen de wedstrijd niet goed, er werd veel te gehaast en onnauwkeurig gevoetbald. De tegenstander begon feller aan de wedstrijd en won daarom de meeste duels. We kregen de bal achterin moeilijk weg en kozen voor de lange bal naar voren. Dit leidde veelal tot balverlies, grote kansen werden er niet gecreëerd door SDOL.

Na een minuut of twintig kwam er pas meer rust in ons spel en werden we meteen gevaarlijk. Op aangeven van Edward kreeg Brendon aan de linkerkant de eerste grote kans van de wedstrijd, echter de keeper van SDOL kon de bal nog net tot corner verwerken. Een tweede grote kans van Brendon na een steekbal van Colin mistte het doel op een haar na. Twee kansen, geen doelpunten. Door een foutje van de keeper die de bal verkeerd verwerkte, kon SDOL dankbaar profiteren en plots de leiding nemen, 0-1. Tegen de verhouding in, echter dat is ook voetbal. JO19-1 ging direct op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er snel. Op aangeven van Giel kwam Brendon vrij voor de keeper en schoot de bal onberispelijk binnen, 1-1. Direct na de aftrap verloor SDOL de bal en kreeg Brendon opnieuw een kans. Hij pegelde de bal nu snoeihard rakelings over de kruising.

Na rust probeerde JO19-1 het team van SDOL te verrassen. Na de gelijkmaker waren de beste kansen immers voor ons. Onze verdediging speelde solide en ons middenveld en aanval werden steeds gevaarlijker voor het doel door hard én voor elkaar te werken. Het wachten was op de voorsprong. Die kwam er niet, uit een snelle uitbraak werd de bal voorgegeven en prima afgerond,1-2 i.p.v. 2-1. Opnieuw kon RDC in de achtervolging en op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Colin ging net over het doel. Bryan, die er aan de rechterkant vandoor ging bood Giel een kans, helaas geen gelijkmaker. Tom maakte ongelukkig hands in de zestien en zo mocht SDOL een penalty nemen. Terecht gegeven door de prima leidende scheidsrechter Richard Stam. Kay koos voor de goede hoek, zat er ook nog aan, maar de bal was te hard en zo stond het 1-3. Wedstrijd op z’n kop maar realiteit. Met nog 10 minuten op de klok ging JO19-1 verbeten op jacht om de stand alsnog een draaglijker aanzien te geven. Tygo en Jaïr waren nog dicht bij de 2-3 maar het mocht niet zo zijn. Zo gingen de punten naar SDOL, waar de mannen van FC RDC sowieso een punt hadden verdiend.

Volgende week gaan we op zoek naar revanche, we spelen dan een uitwedstrijd in en tegen Colmschate. Willen we bovenin blijven meedoen, zal er gewonnen moeten worden. We kunnen terugkijken op een wedstrijd met perspectief, we gaan met z’n allen opnieuw alles geven.

Chris Broersma
Trainer-coach JO19-1