JO19-1 doet zichzelf tekort met remise

Vandaag 9 oktober stond de wedstrijd tegen Colmschate op het programma. Gebrand op een overwinning en met het mes tussen de tanden probeerde JO19-1 het de tegenstander moeilijk te maken. We zetten de tegenstander vanaf de aftrap onder druk met als doel snel een voorsprong te creëren. We lieten de bal goed rondgaan en dat resulteerde al vroeg in een voorsprong. Tom kreeg de bal via een assist van Colin aangespeeld en liet de keeper kansloos, 0-1. We gingen op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er al snel, Brendon scoorde maar het doelpunt werd door de grensrechter afgevlagd wegens buitenspel. Gelaten werd dit door de spelers geaccepteerd maar we lieten we ons niet van de wijs brengen.

Bij vlagen werd de tegenstander moedeloos van ons, we lieten de bal snel van man tot man rondgaan waardoor Colmschate veel moest lopen. Na de afgekeurde goal kregen wij goede mogelijkheden de stand uit te bouwen, gescoord werd er echter niet. Opeens lag de bal bij ons in het net, 1-1. RDC reageerde furieus en Colin was het die zijn tweede assist gaf, nu op Brendon die 1-2 liet aantekenen. Schoten van Edward, Jaïr en Giel misten het beetje geluk op 1-3 te komen. Uit het niets en volkomen tegen de verhouding in kreeg Casper de bal plots verkeerd tegen zijn scheenbeen en verdween de bal pardoes met een boogje over onze verbouwereerde keeper Kay het doel in 2-2. Vanaf de zijlijn van Colmschate werd opgelucht gereageerd na zoveel fortuin. Brendon scoorde daarna een doelpunt, echter de bal werd wederom afgekeurd wegens vermeend buitenspel. RDC bleef de aanval zoeken en via een assist van Damian kon Colin vanaf de zestien uithalen, de bal plofte fraai het doel in 2-3. We gingen de rust in met een magere voorsprong.

Na rust probeerden wij de score uit te breiden, maar Colmschate kreeg meer grip op de wedstrijd en probeerde met fysieke kracht met man en macht ons uit het spel te halen. We wisten dat we de bal goed moesten laten rondgaan en ons niet moesten laten verleiden hierin mee te gaan. Na de spectaculaire eerste helft was de tweede helft een stuk minder, er werd gevochten en wel voor iedere meter. We kregen genoeg kansen, helaas werden deze niet verzilverd. Een oude voetbalwet zegt, dan valt hij aan de andere kant. En jawel, onverwacht werd er volledig tegen de verhouding in de 3-3 binnen geschoten.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd werkelijk alles uit de kast gehaald om de overwinning uit het vuur te slepen. Kansen voor Tygo, Jaír, mogelijkheden, geen doelpunten! Op het moment dat we het gevoel kregen dat we vandaag genoegen moesten nemen met een gelijkspel, was daar alsnog een enorme kans op de beslissing. Brendon stond vrij voor een leeg doel, de keeper was al verslagen maar tot ontzetting van alles en iedereen schoot hij de bal hard naast in plaats van in het doel. Geen overwinning, maar een remise was het resultaat. Iedereen was het er na afloop over eens, zowel bij FC RDC als Colmschate, JO19-1 heeft zichzelf vandaag ernstig tekort gedaan. Het gelijkspel dreunde na in de kleedkamer, het voelde voor de spelers als een verlies, konden het amper bevatten.

We hadden vandaag wederom amper genoeg spelers en daarom moet ik het team tóch een extra groot compliment maken. We hebben geen of nauwelijks wisselmogelijkheden. Toch geven wij 90 minuten lang alles met en voor elkaar. We betreden het veld met 11 man en gaan er op ons tandvlees maar wel z’n allen weer vanaf. Iedere week laten we zien meer en meer een team te worden. Er wordt gestreden, gebikkeld én we laten tevens zien over voldoende veerkracht te beschikken. Over twee weken de thuiswedstrijd tegen Vevo, hopelijk komen er dan veel ouders, vrienden en belangstellenden een kijkje nemen bij ons team, het is de moeite waard.


Chris Broersma
Trainer-coach JO19-1