Clubhuis weer ‘een beetje’ open (vanaf 21 okt)

De verbouwing van het clubhuis is bijna voltooid. Het wordt mooi. Heel mooi. We kunnen niet wachten tot we weer helemaal open kunnen. Maar we moeten nog even geduld hebben. De officiële opening staat gepland op zaterdag 20 november, maar hopelijk kunnen we al wel enkele weken eerder gebruik maken van de nieuwe bar.

Tot nu toe hebben we een verkooppunt kunnen realiseren. Mede dankzij de medewerking van Grolsch, die de apparatuur beschikbaar stelt. Daarbij hadden we de afgelopen weken geluk dat het weer redelijk bleef. De temperaturen gaan nu echter omlaag. De herfst is echt begonnen.  Vandaar dat we onze leden en de bezoekers in staat willen stellen hun drankje binnen te nuttigen. We houden de mobiele bar op dezelfde plek en zorgen voor tafels en stoelen in het ‘biljart-deel’ van het clubhuis.

Dat betekent wel dat als mensen daarvan gebruik willen maken bij binnenkomst een ‘coronacheck’ vereist is: je moet beschikken over een geldig corona toegangsbewijs (gevaccineerd of een actuele test). We houden ons aan de regels van de overheid en KNVB en willen onze bezoekers een veilige plek bieden. Donderdag 21 oktober starten we met de gedeeltelijke opening van het clubhuis. Iedereen met een QR-code kan naar binnen. Je wordt bij binnenkomst gescand. Hou dus jouw telefoon gereed.

In het weekend, en met name op de zaterdag, komen veel mensen naar ons sportpark. Mensen lopen in en uit het clubhuis. Om te voorkomen dat je steeds opnieuw gescand moet worden, kun je de eerste keer om een polsbandje vragen. Met dat bandje om weten onze vrijwilligers dat je al gescand bent en mag je doorlopen.

Overigens blijft het zonder corona toegangsbewijs wel mogelijk om aan de bar iets te bestellen en mee te nemen, maar dan zal de consumptie buiten genuttigd moeten worden (zoals nu ook het geval is).

We hopen op ieders medewerking. Mocht je vragen hebben over onze aanpak, ga dan niet de discussie aan met onze vrijwilligers. Je kunt altijd contact opnemen met het bestuur.

Paul van Gurp

Voorzitter FC RDC